Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ГЕРБ зове служебния кабинет да намери алтернативно на руското гориво за АЕЦ

"Това решение е взето на една оргия с "пици с кристали", много уиски, бяло вино и заря поръчали, с единствена задача да ме извлекат пред децата с белезници, знаейки, че извършват незаконни действия. Точно тези хора, които са видно корумпирани, са се захванали да правят съдебна реформа."

Това заяви Бойко Борисов на брифинг на ръководството на ГЕРБ в отговор на въпрос как ще коментира окончателното решение на съда, че арестът му е бил незаконен.

По телефона се чува как казват "Да му сложиш белезници!". Петков казва, че им била лоша комуникацията - сиреч пиарът им слаб, и като наказание отива да арестува незаконно моя пиар. Ми направи си по-добър, защо трябва да влачиш жената пред семейството й, коментира още експремиерът.

"Тая оргия, наздравица... Пици с кристали! Сега ми разказаха всичко. Като паднат, всичко разказват., нали знаете - българинът е страхлив. Много уиски, бяло вино, ресторанти за хранене в МС. Царете си мислят, че ще стоят там доживот", продължи Борисов по адрес на бившите управляващи.

"Това по-нататък", вметна му тихо Томислав Дончев. "Те ме питат", отвърна Борисов на заместника си  в ГЕРБ, от което стана ясно, че явно партията има намерение да отправи още обвинения и разкрития към екипа на Кирил Петков.

Борисов призова служебния кабинет да намери алтернативно на руското гориво за АЕЦ.

Лидерът Бойко Борисов поздрави най-напред украинския народ с Деня на независимостта на Украйна.

След Делян Добрев той започна да цитира бившия министър на енергетиката при ПП Александър Николов пред БНТ от вчера, който казва, че България е купувала руски газ, но не отхвърля обвиненията на ГЕРБ, че това е станало на много висока цена.

"Обръщам се към репортерите - проверете, вижте какви са цените и когато някой се появи във вашето студио какви са цените", заяви той.

Той се обърна към ДБ: "Пратете ни или ни кажете къде да си сложим подписа с "Газпром". Разбрах, че не искат да се ангажират с ескадрилата Ф-16, мълчание. Разбирам, че ще се съгласят с Кирил Петков да сменят доставчика на свежо ядрено гориво. А за Еврозоната вече никой няма да говори, защото това не е тема в България, явно не е важна. Така че самият техен министър - Александър Николов потвърждава желанието за протест. Но ако искат да протестират, президентството не е мястото, а централата на "Позитано" или тази на "Промяната".

"Корнелия Нинова казва - аз съм за незабавно подновяване на отношенията с "Газпром", но като вицепремиер и министър на икономиката ги развалиха. Виждате ли логика някаква? Няма", заяви той.

Борисов  се накара на медиите, че не реагират на разкритията на назначените от президента министри за работата на предшествениците им. Като например съобщението на вътрешния Иван Демерджиев, че в бази на МВР са правени частни партита, или това на зам.-транспортния, че пощите били хакнати в полза на куриерска фирма, визирайки явно "Еконт".

Вижте им капаните - защо мерките за бизнеса са само до началото на септември, продължи лидерът на ГЕРБ. Вдига се инфлацията, вземаш от хората повече пари и си пълниш бюджета, но хората обедняват, затова ние я държахме ниска, заяви още експремиерът. Той твърди, че в момента инфлацията била 40%.

От година и половина - две сме изчегъртани, няма ни, кой е виновен за хаоса и разрухата, попита Борисов.

Изреди и готово строителство на пътни възли в страната, което управлението му оставило, а още не се пускат, и попита министър Шиков защо.

Борисов отрече да щади служебния кабинет от критики и да ги насочва само към този на Кирил Петков.

ПАВЕЦ Чаира беше разсипан, за да не произвежда евтин ток, обвини още лидерът на ГЕРБ. Целта била "да стане да Джемкорд сделката с батериите". А най-добрата зелена батерия в света бе  "Чаира", затова я счупиха, добави той.

Сметната палата като влезе в "Булгаргаз", 2 години няма да излезе - не са купени тези количества през борса, каза пък Делян Добрев и разви пак тезата, че цената се напомпва "към офшорките на "Промяната".