Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Освен отказ от "Газпром", Борисов иска и "Лукойл". призова ДБ за общ проектозакон, присмя им се на закъснелите оплаквания срещу машинния вот

"Днешното събитие е провокирано от две декларации на "Да, България". Приветстваме ги, че след няколко месеца разбраха за какво става въпрос. “Демократична България” се обявява категорично против връщането на “Газпром” като доставчик на газ за България и настоява за ясна позиция по действията на служебното правителство от всички политически сили, които се определят за изповядващи евроатлантически ценности". Ура, другари! Браво!", обяви на брифинг пред медиите лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Изявлението му дойде малко след като от ДБ се обявиха категорично против преговорите с "Газпром" и обявиха, че служебния кабинет се опитва да върне зависимостите към Кремъл.

"На 31 юли аз казах, че ГЕРБ ще управлява само с партии, които са за 100% дивесификация. Декларативно се обръщам към колегите от другите партии - да приемем проектозакон за 100% диверсификация и срещу "Газпром"", настоя бившият премиер.

Борисов посочи, че ГЕРБ са уредили цената на газа да е 37,71 лв. "След "Промяната" цената е 298,20 лв. и не ми говорете, че така е навън. Ние имаме до 31 декември договор! Септември 315 лв., август 125 евро. Ето това, уважаеми господин Христо Иванов, Атанас Атанасов, ни доведе "Промяната". Хаос и разруха!", атакува той кабинета на Кирил Петков, в който участваха и ДБ.

"Призоваваме правителството спешно да изработи план за компенсиране на домакинствата и бизнеса", казват от ДБ днес. Нали казвахте, че служебният кабинет трябва да организира само избори?", продължи лидерът на ГЕРБ.

Борисов обяви, че в партията му са отворени за разговор във връзка с енергийната диверсификация. "Ето, евроатлантически ориентирани пращаме Теменужка.  Делян, подписваме го и това ще е първият законопроект", заяви той. И добави, че се надява както той ги следи, и ДБ да го чуят. "Освен "Газпром" да запишат и "Лукоил". И правим общ проектозакон. Казват: утре в 10 ч. и им пращаме човек - лидери, лидери, заместници- заместници. Ако искат портиери, че натам вървят нещата с това "тоя да се оттегли, оня".. Ама да пишат и ГЕРБ отгоре, не само те да излизат убедени евроатлантици", настоя бившият премиер.

Според него до 31 може да си върви договора с руснаците, а през това време България трябва да се договори с американците, да се разговаря в Ердоган, да си запазим слотове и след Нова година да има пълна диверсификация.

Борисов се присмя и на закъснелите вопли срещу машинното гласуване от десните. "Колегите от "Да, България" ние ги уважаваме. Те подадох жалба в ЦИК срещу машинното гласуване. Ние от 2 г. ви казваме как носят флашките, как софтуеърът е в едни и същи хора. И сега изведнъж писнахте. И ние това искахме преди половин година, даже квитанциите не искахте да броите, защото вашите хора стояха на софтуеъра", ядоса се Борисов. И повтори, че със софтуръра са им взели изборите.

След изборите пък в парламента можело да се направят "конкурси за мъже, жени, старци". "Ще ги пребием във всяка една група. Особено ако Бойко Рашков и Ананиев влезе, в тая група ще е интересно", прогнозира Борисов.

Засега единствения проблем за изборната подготовка на ГЕРБ бил слоганът. "Ред в хаоса, след хаоса - нещо такова трябва да измислим", смята бившият премиер.