Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ЗАЩИТА: Марио не е убиец, а изкупителна жертва, твърди съпругата му Миглена.
ЗАЩИТА: Марио не е убиец, а изкупителна жертва, твърди съпругата му Миглена.

"Цялото семейство знаем, че Марио е невинен. Преживяваме невероятен шок. Излезе бит от ареста.
Искали са да признае за убийството на Мирослава, но той не го е направил, защото не е убиец.

Нарочиха го, за да прикрият влиятелен човек,

който е замесен в случая" - категорична е Миглена, съпруга на Марио Любенов. Той е посочен от мистериозно самоубилия се в апартамента си Стойчо Стоев-Чочо, който си пръсна мозъка в присъствието на полицаи и прокурори по време на оглед в дома му.
Стойчо Стоев и Марио Любенов са сочени като извършители на отвличането и убийството на 17-годишната Мирослава Николова от Перник. Момичето изчезна преди 2 месеца след тренировка по таекуондо. Трупът й бе изровен преди седмица. Тогава в ареста бяха задържани 36-годишният Стойчо Стоев и Марио Любенов. Ден по-късно Стоев се самоубива, като според МВР преди това твърди, че Марио е убил момичето. Мистерията се заплита все повече с факта, че Марио е психично болен. Мъжът страда от шизофрения. Експерти се усъмниха в диагнозата, но съпругата му Миглена е на друго мнение.
"Марио е с такава диагноза от 2009 г. Имаме пакет от документи, които все още не са ни поискали, но ще ги предоставим. Подготвили сме и епикризи, които са от 3 години. Правени са от доц. Борис Щърбанов, който е светило в психиатрията. Имаме решение на ТЕЛК. Марио е пенсионер по болест, и то не от вчера" - разказва съпругата Миглена Любенова.
"168 часа" се свърза за повече подробности с доц. Щърбанов. Ето какво каза той:
"Не съм запомнил Марио Николов, но ми казаха, че съм му правил експертиза, и я намерих. Тя е по дело, където Марио е потърпевш от нападение от собствениците на фирма, в която е работил.

Беше получил мозъчно сътресение и усложнения,

заради което бе предявил иск за обезщетение. Адвокатът му искаше да докаже, че побоят има връзка с усложняване на диагнозата "шизофрения", която му бяха поставили в елитна болница след многократни лечения и експертизи. По експертизата за делото участвахме трима - аз, невролог и психолог. Установи се, че черепно-мозъчна травма има и тя е свързана с инцидента. По делото имаше документи от многократни изследвания и лечения на лицето в същата много елитна психиатрична клиника, където му е поставена диагноза "шизофрения". Нашата експертиза по исковата молба на Марио Любенов показа, че шизофренията и черепно-мозъчната травма нямат връзка."
Според запознати с действията на полицията в подобни случаи не се изключва вариантът Марио да е нарочен за виновник точно заради диагнозата му като шизофреник. Дори и да признае вината си, той не може да носи наказателна отговорност. Според съпругата Миглена той е бит в ареста точно с цел да признае вината си, но Любенов категорично е отказал.
"В момента съпругът ми е в много лошо състояние. Засега е изолиран, но един ден ще го освободят. Как ще се чувства тогава той? Цялото семейство сме в шок. Имаме малко дете.

Може да е болен, но Марио не е убил Мирослава

Това са твърдения на Стойчо Стоев, дори не знам дали го е казал. Още повече, този човек се самоуби. Кой ще потвърди думите му? Аз не познавах Стоев. Знам, че с Марио са се познавали от фитнеса, където са тренирали, но не знам да са били близки приятели" - продължава разказа си Миглена Любенова. Преди време тя и съпругът имали магазин, но вече и не действал.
Жената разказва, че ченгетата са преровили всеки сантиметър от жилището и вилата на семейството им.
"Надявам се истината за случая да излезе наяве. Единственото, в което съм сигурна, е, че Марио не е убиец" - категорична е съпругата му.
Докато се чака Марио Любенов да излезе от болницата, разследването за отвличането и убийството на Мирослава тече с пълна сила, въпреки че мистериозното самоубийство на Стойчо Стоев-Чочо хвърля сянка на съмнение върху целия случай.

На разпит са минали поне стотина души, свързани
със самоубиеца

Един от тях, за когото още в началото има подозрения за участие в отвличането, е съдружникът на Чочо Красимир Христов, по прякор Полицая. Той е бивше столично ченге, напуснало системата на МВР през 2006 г. Двамата са близки от години и заедно въртят строителна фирма. Близки до тях твърдят, че дружеството е било създадено с цел да се прикрива незаконната лихварска дейност, за да си вържат гащите за парите, с които разполагат.
Стойчо Стоев и Красимир Христов дълго време са близки с пернишкия бизнесмен Феодор Феодоров-Голямата Федка. Стойчо дори се води собственик на охранителна фирма, която се смята за близка до големия бос и се грижи за сигурността на имотите и бизнеса му.
В края на 2008 г. Стойчо и Краси Полицая се разследват за отвличането на Румен Монов от Перник и палежа на мерцедеса на шефа му Ясен Миленов. Причината е, че Монов е взел пари на лихва от Стойчо Стоев и не се е издължил.
След случката и подадената жалба в полицията Стоев и Краси Полицая са разследвани за престъплението, а дни по-късно Феодор Феодоров ги гони от работа. Оттогава започват и финансовите проблеми на съдружниците. Красимир Христов дори не може да обслужва лизинговите вноски за джипа си, заради което дружествените му дялове в общата фирма с Чочо са запорирани от частен съдия-изпълнител в средата на 2010 г.
Точно върху Краси Полицая падат и подозренията на разследващите като участник в групата за отвличането на Мирослава с цел откуп от 500 хил. лева от приятеля на сестра й. За него има данни, че в миналото е бил близък до престъпни босове в София, но е работил като силовак. Още повече че прякорът му е споменат от отвлечената Мирослава часове след похищението, когато казва, че има замесени полицаи. Днес от семейството й твърдят, че похитителите са повече от двама.
Запознати с контактите на Стойчо Стоев и Красимир Христов обаче са категорични, че двамата от месеци са в обтегнати отношения заради пари. Съвместната им фирма за строителство не работи от няколко месеца. Докато Чочо и Полицая са близки с бизнесмена Феодор Феодоров, дори участват в обществени поръчки, но след като губят опеката на боса, започват с криминалните дейности.
Феодор Феодоров е съдружник със знакови фигури в ъндърграунда като издирвания наркобос Христофорос Аманатидис-Таки и дупнишките бизнесмени Ангел Христов и Пламен Галев, по-известни като Братя Галеви.

ЖЕРТВА: Отвлечената през ноември Мирослава бе открита мъртва преди седмица.
ЖЕРТВА: Отвлечената през ноември Мирослава бе открита мъртва преди седмица.
РАЗСТРЕЛ: Стойчо Стоев-Чочо се гръмна пред полицаите.
РАЗСТРЕЛ: Стойчо Стоев-Чочо се гръмна пред полицаите.
ТРАГЕДИЯ: Майката на Мирослава приема съболезнования за смъртта на дъщеря й.
ТРАГЕДИЯ: Майката на Мирослава приема съболезнования за смъртта на дъщеря й.