Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бойко Борисов
Бойко Борисов

Лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов говори за първи път за предприетото от правителството изгонване на 70 руски дипломати.

Три дни бившият министър-председател запази мълчание по въпроса.

В началото на обръщението си Борисов изрази надежда, че днес в Скопие ще одобрят френското предложение за падане на ветото. А след това благодари и на депутатите за приемане на актуализацията на бюджета.

Този бюджет обаче изисква много стабилна държава да го изпълни. Българите трябва да сме много единни, заяви Борисов.

Изгонването на 70-те руски дипломати е аматьрско и дилетантско, заяви Борисов.

Това трябваше да се случи по друг начин. Тряваше външният министър и премиерът да го обявят на база доклад на службите или, ако няма такъв, да поемат политическата отговорност. А ние щяхме да ги посрещнем на крака с аплодисменти, заяви Борисов.

Българският народ избра Кирил Петков за премиер - хубаво, лошо, но посоките и действията за привеждане съответствие трябва да бъде продължено. Никаква крачка назад и има пълната ни подкрепа. Връщане назад би означавало капитулация, категоричен бе Борисов.

Сега има война и ние сме на страната на Украйна. Нещата са черни и бели и няма детайли, добави бившият премиер.

Ние щяхме да го направим по друг начин, но това е избрал народът и ние ще го подкрепяме, категорично заяви лидерът на ГЕРБ.

Призовавам правителството да не връща назад и да си свърши работата докрай, повтори бившият премиер.

Отношенията с Русия могат да бъдат поправени, непоправимо е изтичането на милиарди за тези месеци към руски компании за газ и ток, каза още Борисов. Той отново критикува правителството за покачването на цените на горивата.

Българският народ обеднява с всеки ден и ще видите, че цената на хляба няма да падне сега, каза Борисов.

Легитимните партии си избират лидерите, коментира той възможностите за коалиции при свое оттегляне или на Кирил Петков. Не ми е работа да определям на ПП кой да взема мандата, работа ми е този, който ще е да е истинският лидер, коментира Борисов възможността Петков да не е отново премиер.

Когато трябва да се съобщи решение за Северна Македония го прави Борисов, когато трябва решение за оръжие за Украйна го прави Борисов, когато днес трябва да се подкрепи нещо неподкрепимо не карам Томислав да го прави, каза още бившият министър-председател.

Ултиматумът на посланик Митрофанова е обиден за нашето правителство и като българин настоявам те да не отстъпват с всички последствия. Ръкавицата е хвърлена и трябва да ги подкрепяме, заяви Бойко Борисов.

Днес трябва да кажем на чия страна сме. Ние сме на страната на демократичния свят, добави още Борисов.

Сега Кирил Петков ще си седи на диванчето и ще си пуши каквото пуши или ще си пие каквото пие. Аз ще съм тук, Доган там, царят във Враня. Аз няма да изпадна в тази игра - ако е еди кой си ще си говорим с тях, коментира Борисов дали би подкрепил ново правителство на ПП.