Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бойко Борисов на среща със симпатизанти във Велико Търново
Бойко Борисов на среща със симпатизанти във Велико Търново

Най-добрата актуализация на бюджета е оставката на правителството, каза лидерът на ГЕРБ и бивш премиер

В театъра на Велико Търново Бойко Борисов се среща със симпатизанти на ГЕРБ. Около 700 души има в залата, те го посрещнаха със скандирания "Бойко, Бойко!"

С него са кметът на Велико Търново Даниел Панов, депутатите Костадин Ангелов, Радомир Чолаков, членове на ръководството на партията.

Най-добрата актуализация на бюджета е оставката на правителството, каза Борисов.

Последваха възгласи "Избори".

"Когато Слави Трифонов направи видеообръщението, седнах да видя какво се случва. То пък взе, че спря тока. Газ няма, ток няма, вода няма.

Април 2021 токът бил 33,68 лв. а май 162 лв., т.е четири пъти по-евтин. Излиза, че разликата при Кирил Петков е девет пъти, каза бившият премиер.

"Видях в медиите, че посещението на немския канцлер е седма новина. Ако не беше се случила "Промяната", магистрала "Хемус между Плевен и Ловеч щеше да е на асфалт. Чух 20 версии за тунела под Шипка, то пък сега министърът си отива. Аз от опит знам, че един кмет,  ако не иска пари, не е кмет", каза Борисов. Същото било и за министрите.

А на срещата на Кирил Петков с общините кметовете се смеели, твърди Борисов.

"Една година работиха с нашия бюджет, Европейската комисия каза, че България е влязла в кризата с резерви. Сега който не приеме бюджета, е едва ли не е лош човек. Не минават и три месеца - пак нов бюджет. Ако вкарат този бюджет и ние ги подкрепим, това значи само за пенсии 20 млрд. лв. през 2024 година. Тоест ще оставим дългове и на внуците си."

Борисов твърди, че Кирил Петков си купувал депутати с по 10 000 лв. от другите парламентарни групи.

Речта му бе посрещана с ръкопляскания и викове "Оставка".

"Ако ГЕРБ управляваше, токът нямаше да се вдигне и със стотинка", заяви Борисов.

"Не можеш да изчегърташ това, което не се чегърта",  заяви Борисов. И допълни, че  единственото златно нещо, което има, е златно кръстче, което си купил като млад,когато бил с дълга коса.

Срещата завърши с викове Победа".

     

Бойко Борисов на среща с актива във Велико Търново
Бойко Борисов на среща с актива във Велико Търново