Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бойко Борисов. Кадър и видео Фейсбук
Бойко Борисов. Кадър и видео Фейсбук

"Пред медии по време на конгреса на Европейската народна партия изразих съмненията си, че отсрочката за петрола е направена в замяна на друго обещание. При тези скъпи цени на горивата и при положение, че рафинерията и пристанищата са в България и могат да докарат петрол, откъдето искат, не знам с какво точно се хвалят сегашните управляващи".

Това написа бившият премиер Бойко Борисов в профила си във Фейсбук. И продължи: 

"Припомних също, че подписахме договора за добросъседство с Република Северна Македония през 2017 година и там е включено абсолютно всичко, което правителството трябваше да изпълни досега. До този момент, колкото има самолет до Скопие, толкова нещо и по договора е изпълнено. Единствено си направиха мощен пиар, усмихнати и слънчеви се катериха по самолети.

С трикове правят така, че на едно следващо правителство и на бъдещ Европейски съвет да се падне да се решават проблемите ни с нарасналия до невиждани висоти дълг, както и с всички нерешени въпроси със Северна Македония, като например изкореняване на езика на омразата в исторически план.

Днес в Ротердам всички мои колеги ме питаха за огромния скандал с украинските бежанци, който се случва в момента в България, тъй като и те са информирани за поредния провал на това правителство. За да се покажат пред света в добра светлина, настаниха бягащите от войната в 4-звездни хотели, а сега ги пращат на палатки! Месеци наред обяснявахме, че трябва стратегия, както и социални програми по настаняване, осигуряване на заетост и обучение, медицинска помощ. Всички могат да направят сравнение с начина, по който ние организирахме мигрантската криза от Сирия, когато у нас идваха стотици хиляди бежанци, а българите не усетиха,че в държавата ни има миграционен натиск.

А вчера наблюдавахме скандалното поведение на една госпожа, наречена вицепремиер, която в едно нескопосано видео плашеше и се държеше арогантно към хилядите невинни хора, които търсят убежище в нашата страна. С такова поведение, ако това беше мой министър, вече нямаше да е министър. А те си я харесват, Петков я защитава, че помощта не била безплатна, макар че Европейската комисия отпусна много пари за бежанците. Провал след провал бележи правителството на Кирил Петков във всяко едно отношение! Срам ме е, когато ме питат колегите ми, европейски лидери, които още не са разбрали какво сътворяваме в момента".