Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Мечка си показва носа в спалния чувал на първия, стъпил на Северния полюс Наоми Уемура поставя рекорд след рекорд, докато не изчезва 1 ден след 43-ия си рожден ден в Северна Америка.

Датата 1 май е свързана и с един рекорд - през 1978 г. японецът Наоми Уемура достига сам Северния полюс след множество приключения, които на онзи етап завършват щастливо за него. След като се връща от експедицията, разказва, че два пъти почти се е отказал от покоряването на земния полюс.

На четвъртия ден от прехода полярна мечка нахлува в лагера му, изяжда храната му и напъхва носа си в спалния му чувал, докато той лежи, без да смее да мръдне.

На следващия ден вече е подготвен. Когато дивото животно се появява, Уемура го застрелва.

На 35-ия ден пред него се появява друга пречка. Ледът под краката му се пропуква и заедно със своите кучета аляски маламути се оказва върху леден остров. След цяла нощ, прекарана в ужас дали ще оцелее, на сутринта открива своеобразен мост с ширина 91 см и минава по него, за да продължи пътя си. Но загива няколко години по-късно в опит да изкачи през зимата връх Денали (Маккинли) в Северна Америка.

Какво още се е случило на 1 май, четете ТУК, ТУКТУК и ТУК.