Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бившият премиер Бойко Борисов се включи на живо във фейсбук от храма "Рождество Христово" в Шипка. 

"Първо на всички - Христос Воскресе! Второ - да благодарим на владиката, на Синода, че винаги са били стожер на морала и държавността.

Няма да говорим за пари в днешния свят ден, но не само църквата, ще видите и Духовната академия как изглежда. Трето - България е единствената държава, където правителство и Синод не затвориха нито една църква и манастир, когато беше ковид пандемията. Само в България всички храмове не бяха затворени. И ако някой
се опитва да вкара интрига между нас и църквата, това е непризнателен човек", заяви Борисов пред миряните, събрали се пред храма.

 "В петък, когато българските жени преди се криеха да
минат под масата, го направихме неработен ден. И това църквата го оцени, защото хората могат да направят всичко необходимо. Но на днешния свят ден да се замислим какво са правили на Господ - карали са го сам да си носи Кръста, мушили са го с тръни, пирони. Толкова мъки! Приятелите му го предали за 30 сребърника...
Така че всичко е Божа работа. И както е винаги, както започва и владиката, който казва: "Да внимаваме". Те не внимават. А Господ е казал: "Не крадете"", коментира Борисов по отношение на управляващите. 

"Това е най-правилното, защото те показаха невъзможност в нито една сфера да направят каквото и да било", отговори лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на журналистически въпрос дали трябва да има предсрочни избори, след като посети църквата "Св. Рождество Христово" в град Шипка. Брифингът бе излъчван в официалния профил на Борисов във Фейсбук.

Във връзка с въпроса дали България трябва да изпрати оръжие в помощ на Украйна, Борисов коментира, че страната ни изнася в пъти повече от февруари насам, оръжейните ни заводи работят с пълен капацитет, "точно продукцията, която се използва в Украйна".

Според бившия премиер Зеленски не се нуждае от "сълзливите селфита" на нашия премиер. "Но както всичко е задкулисно и тайно, и тук е така, както обещаваха от "Промяната"... Слави Трифонов, Да България, БСП - нищо от това, което говориха на избирателите си, не се случи. Изнасяме в пъти повече от февруари насам. Оръжейните ни заводи работят на макс. Точно продукцията, която се използва в Украйна. Нали вашите разследващи колеги
извадиха самолетите, товарителниците. Това е лицемерие, това е двуличие. А дали сме изнасяли за Русия - не знам.

Русия в момента управлява един агресор, един диктатор. И ние незабавно  трябва да направим това, което целият демократичен свят направи. Между другото, поздравявам колегата Макрон за изборната му победа", отбеляза
лидерът на ГЕРБ.

Според него управляващите "са се нацепили по няколко посоки" - Украйна, по темата икономика, култура, вътрешна сигурност, туризъм.

"Българите трябва да разберат защо унгарци, словенци не се поведоха по разни националисти. Те трябва да разберат докрай какво са си избрали. Ето сега ще изтеглят още 2 милиарда заем", отбеляза още той.

"Днеска на този свят празник да си говорим за вот на недоверие, не считам за сериозно. Те се провалиха във всичко. В момента това, което правят те, е да откраднат енергетиката и да поставят бъдещото управление във финансова безизходица. Някой ще тръгне да прави в енергетиката реформи, само че парите ще са свършили. Нали виждате как навсякъде са нацвъкали солари.
Кой ще плаща? - Българинът. А сега и батерии ще сложат. Нали ви извадихме документите - какво са подписвали с офшорна компания. Как я избраха точно тази! Висша степен на корупция! Ако не са съгласни, да обжалват в
арбитража в Париж", коментира Борисов.

"При ГЕРБ нито едно от тези неща нямаше да се случи - нито щях да се вдигне тока, нито газта, нито щях да позволя това с горивата. Така че те за комисионни и за кражби обраха народа. Извинявам се, че на този светъл
празник говоря за това. И Мика Зайкова, която ми е рядко симпатична, така обяснява, че ще го разберете - отива в магазина с кошницата и не си купува нищо. Честито на "победителите", заяви Бойко Борисов.