Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

"ГЕРБ и друг път са били в опозиция. Социологическите агенции си трият сол на главата и се чудят как да обяснят, че познават резултата на Румен Радев, но не познаха този на партиите. Ясно е кой се е възползвал от машините". Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на първото заседание на парламентарната група на ГЕРБ-СДС.

"Не знам коалицията Да, България и БСП, от които изтичат писма, как с 6% ще излязат и ще кажат: Ние сме призвани да правим съдебна реформа. Това трябва да не ти пука изобщо от този позорен резултат", отсече Борисов.

"ИТН се сгромолясаха с близо 15 на сто, така че от фаворити в един момент, се превърнаха на техния език като на барабана малката пръчка", посочи Борисов. "А по-позорен резултат от този на БСП в историята няма. Когато създавах ГЕРБ, тогава имаше един мастодонт, наречен БКП-БСП. Тогава си поставихме задача да победим БСП и ги побеждаваме винаги. Те се държат все едно са победители", допълни Борисов. "Ние не знаем на базата на какво са победили ПП, и народът не знае. Вашата роля е изключително важна в парламента", заяви Борисов.

"Цените на горивата, ако бяха изпуснати от нас, щеше да е революция. Сега хората знаят, че просто няма какво да направят. Цената на газта, колко упреци понесохме ние, че защитихме България, направихме така, че България да остане на газовата карта. Този проект, наречен Балкански поток, при тези транзитни такси, в рамките на ти години се изплатиха и 70 години напред, българите ще получават всяка година транзитна такса. Тези, които говореха срещу това, получиха под 6 процента на изборите. А първите 800 милиона влязоха вече в държавната хазна", заяви Борисов.

Коалицията ще се казва ГЕРБ-СДС със съпредседател Румен Христов, така, както беше в предходния парламент, припомни Борисов.

"Двойното увеличение на цената на газа, празните хранилища, липсата на капацитет за през Украйна, това, което ние построихме, гарантираме на българите, че никога няма да останат без газ. А ние, ако имаме вина, това е", каза Борисов.

"Разни мекерета сега мълчат, защото сме направили най-изгодното. Не им мина номерът други държави да получават таксите", допълни той.

"На 31 декември трябваше да довършат интерконектора с Гърция, това е изключително важно за верификацията и ние сме работили изключително много по тази тема. За 30 години продължихме напред живота на реакторите, платихме 100% реакторите и това е един прекрасен проект на Козлодуй и да реши въпросите", припомни Борисов.

"Искам да бъдете с покрито самочувствие за свършената работа", обърна се лидерът на ГЕРБ към групата.

"В момента има пет центъра на власт, като основният е при Румен Радев. Пътят на Копринката, който започва и свършва в село Труд - там е центърът на властта. Като гледам днес клатушкащи се пияни министри, отново с торбички, торбичките на този и онзи, на Пламен Узунов...Ще дойде време целият този план за разграждането на държавността да стане факт. Аз така и не разбрах кой е финансов министър. Той казва: Още 6 месеца пенсионерите ще получават 120 лева. Шокиращо. Според казаното от него минималната пенсия вече трябва да достигне 490 лева. В утрешния ден, петък, има редовен парламент и се очаква редовно правителство. Каква ти е работата да обявяваш пенсиите за шест месеца Въпросът ми е дилетантски на първи поглед. Гледам го Румен Радев, аз го познавам. Първо работихме и ние с него. Той се има за почтен, но нищо от това не е вярно. Ако Ананиев си беше позволил да каже такова нещо на обед, а вечерта Министерството на финансите го опровергава това... И той днес излизайки да замаже този гаф, прави още един. Обявява, че иска над 12 милиарда да се вдигне дългът. И внуците ли трябва да плащат тези дългове", попита реторично Борисов.

"Ще има наказателна процедура от Брюксел, защото има процедура за свръхдефицит", подчерта експремиерът.

"Радев мълчи, защото утре, може след месец, може след два, вината ще е на тези 4 партии, а той ще излиза и ще казва, че докато е бил със служебното правителство е нямало локдаун. Ще казва, че е щял да даде пенсии, но дошли лошите като Корнелия Нинова и не им дали", посочи Борисов.

"От вас се очаква много, хората се усещат. Но те, бившите ченгета толкова ни нарочиха, толкова брилянтни комбинации направиха, че в момента се радват на някаква т.нар. промяна. Но тази промяна не само ще е подмяна, но няма да могат да ги намерят къде са по света с откраднатите пари или със задълженията, които ще ни оставят в държавата. Те дори не знаят, че МС приема бюджета. И днес чух въпроси какъв бюджет сме щели да предложим. Ами ние сме го предлагали толкова години...Не трябва да сте разочаровани. Ние сме много управлявали. Но това, което искам от вас, е да бдите за парите на данъкоплатците, обърна се той към съпартийците си", които влизат в Народното събрание.

"За инфраструктурни проекти ще кажа, че те няма да направят и една велоалея, като тази от Казанлък до Шипка. Аз ще го броя за шест магистрали, ако направят такава велоалея. А като им слушам пазарлъците, че ще местят АПИ в друго министерство, ще местят фондове, раздуха администрациите...От вас се очаква да се възстанови това, както и модела за етническа толерантност. Минали сме през възродителен процес, когато такива като Рашков са взимали решения. Те нямат милост нито към християните, нито към мюсюлманите. Но вие бъдете мили, добри, помогнете. Няма по-лошо от непоискано добро, така че внимавайте", препоръча Борисов на своите.

"След нас всички казаха: Хазната е пълна. Събираме повече пари. Но тези приходи вече инфлацията ги изяжда. Като ги видите, че не разбират, не се дръжте надменно, ако питат, помагайте. При едни нови избори, пак ще е същото. Бъдете отговорни, озвучавайте това, което грешат. Ние не сме били безгрешни, но, като ни се каже, поправяме. Отсъстващи - по никакъв начин. Искахте да сте депутати, сега отсъствия само при смъртен случай, развод, сватба и то след като ПГ казва, а тя да ме пита мен", добави още Борисов.

"Бъдете там, където хората са ви пратили. Желая ви успех, реших да не отивам в Народното събрание, защото прочетох, че съм искал имунитет. Виждате, няколко дни подред изкарваме млади хора от младежкия ГЕРБ, говорят, обясняват, за да стане плавен преход, това се очаква от вас", отсече лидерът на ГЕРБ.