Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Линейка
Линейка

18-годишна родилка от град Стралджа е починала в болницата в Ямбол, съобщи btV в репортаж. Роднините твърдят, че спешните медици й сложили инжекция, но я оставили да чака заради пациент с COVID.

Янка Атанасова стигнала до болницата в безсъзнание. Терминът й бил 20 ноември, се казва в репортажа.В болницата тя веднага е била качена в родилна зала, но въпреки всички реанимационни действия е издъхнала след около 10 мин, обяснява директорът на болница "Св, Пантелеймон" д-р Панайот Диманов. Аутопсията установила, че причината за смъртта е еклампсия - тежко състояние, което може да се получи по време на напреднала бременност. Според Диманов през последните 15-20 години болницата в Ямбол не е имала такъв случай, който завършва със смърт.

Според близки и роднини дежурният фелдшер от спешното не успял да прецени, че тя умира, сложил й инжекция. Роднините го молели да я закара в болницата, но той им казал, че има спешен пациент с COVID и след това ще мине да я вземе. Минали обаче 2 часа, казва чичото на родилката. Лекарят в Ямбол казал, че много късно е докарана. междувременно родилката получила 3 инфаркта.

Извършва се проверка, започнало е досъдебно производство.