Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Пламен Узунов и Копринков, тези пловдивски герои управляват държавата, каза лидерът на ГЕРБ

Председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков е подал оставка, защото Бойко Борисов е поискал - лидерът на ГЕРБ смята, че той не се справя.

Това каза Борисов в Пловдив, където е навръх Деня на независимостта и се среща с местния актив в хотела на ескмета Иван Тотев.

Борисов обвини служебното правителство и президента Румен Радев за повишаването на цените в държавата. Според него президентските хора Пламен Узунов - секретар по правни въпроси и антикорупция и Николай Копринков - съветник по вътрешна политика и гражданско общество, управляват държавата.

Всичко поскъпва със стотици проценти - токът с 300%, желязото с 200%, газът със 160%, дървата с 80%, обяви Борисов. "И никакви мерки не се взимат. Това е промяната. Промяната на цените всъщност е цялата промяна. Всички говорят за ББР. Всички бордове се увеличиха от 3 на 6, 9 и 12 човека. Почтено ли е да увеличаваш администрацията", попита Борисов и обобщи: "Радев уби Севера и Северозапада. Излъга, че ще прави магистрала "Черно море" за пред партньорите. Някъде да виждате тази магистрала заложена в бюджета? Няма я."

Борисов каза още, че за два месеца чуждестранните инвестиции са паднали с над 60% - "продават и бягат".

Вчера починаха 138 човека българи, днеска 58 човека българи. В другите държави при 5-6 пъти повече заболели, имат по 10-20 починали. Защото всички са минали 70% ваксинирани. А тук те унищожиха ваксинационния план. При тези цифри те ще започнат да затварят държавата.

Лидерът на ГЕРБ попита къде е Планът за възстановяване - Гърция вече взе 30 мрд., ние да не би да нямаме нужда. Той се разгневи и заради популисткото актуализиране на пенсиите и то само до Нова година. "Понеже Бойко Борисов даде по 50 лв., те сега по 100".

Къде щяхте правите европейско първенство, ако не бяхме построили колодрума. Училища, театри, във всяка сфера - над 1. млрд лева са влезли в Пловдив, каза бившият премиер. 

В момента "Тракия" е убийствена магистрала. Няма място без заводи. Няма град, който е направен, така, както Пловдив. С какво нашите опоненти доминират над нас, за да не сме горди с това, което сме направили. 

Ако бяхте почтени, щяхте да направите бюджет за следващата година, обърна се Борисов към опонентите си. 

Пловдив е любимият ми град. Той е най-хубавият град за туризъм, каза Борисов. 

  За присъствието на кмета на Бургас Димитър Николов, Борисов каза: "А, вие го гледате и си мислите.....Аз го харесвам. Бургас стана чуден град." Лидерът на ГЕРБ обаче отказа да съобщи кой ще е кандидатът на ГЕРБ за президент.