Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бойко Борисов СНИМКИ: РУМЯНА ТОНЕВА
Бойко Борисов СНИМКИ: РУМЯНА ТОНЕВА

От Митьо Маринов

Лидерът на ГЕРБ предложи партията му и ИТН да излязат от пленарната зала, за да не се приеме актуалиазцията на бюджета

Ако изборите са 2 в 1 кандидатът за президент на ГЕРБ трябва да е партийна личност

"Мен ме глобиха 300 лв. заедно с игумена на Рилския манастир. Ако пуснете сега парламента ще видите, че председателят и зам.-председателят ходят без маски. Кацаров или плати глоба или ми върни парите!" С тези думи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов започна брифинг в централата на партията.

Той показа и снимка на служебните министри Асен Василев и Кацаров, които са без маски в пленарната зала на парламента.

Лидерът на ГЕРБ показа снимка как финансовият министър Асен Василев и здравният Кацаров са без маска в парламента.
Лидерът на ГЕРБ показа снимка как финансовият министър Асен Василев и здравният Кацаров са без маска в парламента.

След това премина и към актуалната тема за деня - актуализацията на бюджета. "Социалният министър казва, че бюджетът с тези мерки е неизпълним", каза Борисов и призова за разум в парламента.

"Юмрукът на Радев доказа, че се родиха партии, които не само не знаят, но и не могат. За да угодят на диктатора Радев, да актуализират бюджета. Той от миналата година се актуализира. Направиха обаче така, че залагат бюджета за следващата година, за бъдещите разходи", каза Борисов и припомни, че е получавал обвинения за бонуса 50 лв. към пенсиите, а сега са одобрени 120 лв. за всички пенсионери месечно.

"Радев вместо да даде пример как се ваксинира. Даже не знаем дали се е ваксинирал", каза Борисов и предупреди, че приетите вече промени в актуализацията за бюджета ще доведе до санкции за страната,

"Ще дойде наказателна процедура за свръхдефицит. Правителството трябва в рамките на една година да ореже всички разходи и да се самоубие. Това прави Радев - самоубива следващото правителство. Аз няма да вляза в този годеж. Аз съм го живял това с постната пица на Дянков и фалита на КТБ. Пицата постна, а коланът на последната дупка", каза Бойко Борисов.

Според него може да се дават бонуси към пенсиите, но не и те да се покачват окончателно. "И 100 лв. месечно да се дават не е страшно. Страшно е в бюджетните прогнози да няма приходи, а разходите да се вдигнат с милиарди. Това всеки го знае. Тошко Йорданов много добър пример даде с хотел на морето. Изходът от това, което прави Радев с неговата шайка е или да теглим огромен дълг или да плащаме с данъци. Бъдете честни бе хора", възкликна той и размаха отново първа страница на "Капитал", на която се вижда старец, а до него е надписът "Дядо заслужава повече", като се намеква за повишаване на пенсиите.

Той предложи на председателя на парламентарната група Тошко Йорданов ИТН и ГЕРБ заедно да напуснат пленарната зала, за да не се приеме актуализацията на бюджета.

Помнете ми думите. Като се стигне до криза, Радев ще каже: "Политическите партии са виновни. Аз само издавах укази", добави Борисов.

Кандидат за президент на ГЕРБ няма да има, докато не стане ясна и датата на парламентарните избори, заяви той. "Знаете ли колко време има до 14 октомври? Има значение дали изборите ще са в един ден. Ако са, кандидатът трябва да е строго партиен, за да дърпа листата", каза още той. Ако изборите са на отделни дати, то кандидатът срещу Румен Радев трябва да бъде издигнат и подкрепен от няколко партии, които да имат за цел махането на настоящия държавен глава.

Борисов показа и 2 броя на "Капитал"
Борисов показа и 2 броя на "Капитал"

Борисов показа и 2 броя на "Капитал"
Борисов показа и 2 броя на "Капитал"