Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Тома Биков
Тома Биков

Като основен опонент депутатът от ГЕРБ определи хаоса и безотговорността, чиито патрон е Румен Радев

По-добре за нас е да остане служебното правителство, защото така ще има избори 2 в 1 наесен, заяви в "Панорама" зам.-председателят на парламентарната група на ГЕРБ - СДС Тома Биков.

Тепърва ще видим какви ще са резултатите на служебното правителство, защото досега имаше само красиви думи. То ще носи отговорност за деорганизацията на здравеопазването, провалената ваксинация, тоталното разчистване на ръководствата на най-добрите болници в България, за разпускането на националния оперативен щаб, каза още Биков. 

Ако това правителство не бъде избрано и идем на нови предсрочни парламентарни избори, това означава да нямаме бюджет за 2022 г., да нямаме парламент в здравната криза, да няма кой да приеме един закон, обясни Биков.

Нека се съберат да си изберат правителство, да направим бюджет 2022 г., за да избутаме зимата, пък напролет пак може да идем на избори, призова депутатът от ГЕРБ.

В рамките на разговора депутатът от ГЕРБ се заяде с икономическия министър Кирил Петков, че служебното правителство иска да реформира структури, които са работещи, визирайки ББР.

Резултатът от действията на г-н Петков ще бъдат видими след 6-7 месеца. Сега това правителство на практика управлява процеси, които са започнали преди година, каза Биков.

"Основен опонент за нас са хаосът и безотговорността, чиито патрон е Румен Радев", добави зам.-шефът на групата на ГЕРБ и добави, че предстои всички да платим цената за удоволствието, че той ни е президент. Цената ще бъде много висока за българските граждани, защото предстоят огромни предизикателства. Хрълени сме в абсолютна неизвестност, заяви Биков.

Докато не се реши политическата криза, няма да се реши нито един друг проблем. С това предупреждение към своите колеги завърши депутатът от ГЕРБ.