Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бойко Борисов.
Бойко Борисов.

В деня за размисъл контраразузнаването иска да тормози народа. Възстановяват сега бившата Държавна сигурност. Това ли е демокрацията. Така ли ни водят в Европа?

Партията наема адвокати, започваме съдебни дела, помагаме на хората и ще се борим за демокрацията. За всички стана ясно как са спечелни изборите, под терор и машинации, за да може в парламента да си правят седянки. Такова безобразие, такова ниско продаваемо шоу, не е било. Кадрите на БСП са назначени, сега трябва да ги узаконят някак, а тези на ДПС никой не ги пипаше за изборите.

А днес уж ДПС не са във властта, няма да участват, ама се срещат и си подават само реплики как ще работят заедно. Не знам Христо Иванов и неговата компания как се чувстват в една кошница с всички тези хора, които казват, че били нещо ново. Кое е ново? Румен Овчаров днес, Станишев - вчера, Мая Манолова, Татяна Дончева, Корнелия Нинова, Карадайъ или Мирчев, чийто баща е висш функционер в БКП. 

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който се включи наживо от дома на депутата и бивш земеделски министър Десислава Танева.

Кметове на различни села разказаха как са викани от полицията да подписват декларация преди изборите на 11 юли, че няма да нарушават закона, защото срешу тях били подадени анонимни сигнали, че купуват гласове. В един от сигналите се твърдяло, че кметът на село Садиево, община Нова Загора купувал гласове срещу топъл обяд и контейнери за смет. Той бил привикан да пише сведения и подписал протокол, разказа кметът пред Борисов.

"За Христо Иванов и неговата демократична компания, да кажем как "Има такъв народ" са спечелили изборите и какво са правили с българските граждани под вещото ръководство на Рашков. Вмомента сме в дома на Деси Танев и ето в тази кухня са вилнели ДАНС пред децата и родителите й в деня за размисъл", каза Борисов.

Друг кмет разказа как хора от специалните служби го издирвали в един от магазините на селото, защото имало сигнал, че раздава пари.

"Анонимно - по метода на Бойко Рашков, айде и у Белене при прасетата да ги изядат. Пак късмет, че сме в Европейския съюз", намеси се Борисов.

Трети кмет разказа, че в деня за размисъл му звъннали в 7,30 ч и му казали, че ако до 12 ч не е в Сливен, те ще отидат при него. "Отидох, накараха ме да подпиша протокол", разказа кмет на друго село.

"Дядо ми е бил кмет и са влезли и са го трепали в царевицата с тояга", каза Борисов.

"Това изгради Христо Иванов с ДПС, Слави Трифонов и всички останали", добави той.

Общински съветник от Твърдица разказа как месец преди изборите полицай го предупредил да внимава какво ще прави на изборите. След жребия за номерата на партиите в бюлетината той пак бил посетен, но от друг полицай, който го накарал да подпише предупредителен протокол. Общинарят отказал. Два дни преди изборите дошъл трети полицай. 

"Христо, радваш ли се на демократичните избори, които проведе, това ли ти е реформата? Не те ли е срам да клечиш пред ДПС? Да унижавате по този начин български граждани. Ще видите този модел, който налагате докъде ще ви доведе", заяви Борисов.

Общински работник също бил извикан от полицията и каран да подпише протокол. Обяснението било, че има сигнал, че агитирал за ГЕРБ и давал пари. "Само гербаджиите викаха", разказа мъжът.

Сред виканите от полицията била и Десислава Танева. Тя разказа, че в деня за размисъл получила обаждане от човек, който се представил за служител ДАНС и настоял спешно да се видят, защото срещу нея имало сигнал. Тя предложила това да стане в офиса на ГЕРБ, но той отказал и предложил да отиде в дома й. 

"Съгласих се, защото точно приготвях закуска на децата. След половин час дойдоха вкъщи и ме накараха да подпиша протокол, че няма да нарушавам Изборния кодекс. Поисках да го снимам, но не ми разрешиха. Всичко беше насочено само към наши кметове. Никога не е имало такова отношение", разказа Танева.

Днес Асен Василев казва, че ще съберат около 2 млрд. повече приходи, защото НАП и митниците работят. Асене, ти мислиш, че хората са забравили, че заради коронавируса удължихме плащането на данъци до края на юни и вчера неслучайно ти четох прогнозите на "Фич", защото приходите от данъци дойдоха сега. Ти ги отчиташ в юли като твой приход. Нещо повече - на 12 май Румен Радев каза, че отиващото си правителство изцеди хазната със спорни проекти и предизборни харчове. Чакат ни, казва той, тежки месеци заради тежкото наследство. Извинявай, ама днес твоят Асен Василев казва, че с 2 млрд. повече ще съберете, а рекордното вдигане на брутния вътрешен продукт е точно януари, февруари и март, защото най-правилно управлявахме кризата. Кого лъжете непрекъснато, попита Борисов и добави, че трета седмица по ред безработицата се увеличава. 

"Ние на служебно правителство актуализация на бюджет няма да гласуваме, защото това е безотговорно правителство. До голяма степен по-високите приходи се дължат на покачването на цените на енергоносителите. Асене, да обясним на хората - ако на 100 милиона ДДС-то е 20 милиона, ти си събрал 20-те. Вижте как са се вдигнали цените на природния газ - с 85 на сто, ако за 100 милиона си купувал газ и си плащал 20 милиона ДДС, за 200 милиона - плащаш 40. Той отчита тая разлика, но това вдига инфлацията. При нашето правителство всички работодателски организации и синдикати щяха да пищят, сега все едно не го чуват. Най-масовият бензин А95 е с 20% по-висока цена от началото на годината. Цената на тока е близо 70% повишение. Спомням си колко много се разправяхме с работодателските организации за всяко едно такова вдигане на цена. А на хората от Враца, Монтана, Видин и Търново, нека Радев им обясни заедно с всички тези защо взеха парите от магистралите, за да ги похарчат, за да обявят някаква програма. Сега ви залъгват с тези 2 млрд. приходи, но сме на последно място по ваксинация - едва 12,6%. Сърбите днес се хвалят, че стигат 50%. Средно държавите в ЕС са над 40%. Ние стези 12,6% ваксинирани, няма да съберете тези 2 милиарда, ще разболеете народа. Идва четвъртата вълна, бракувате ваксините, ще препълните болниците и няма да има кой да работи. И "Фич" Асене, вчера ти го е написал. Отнасям се към теб с най-голямо уважение - без ваксинация във второто шестмесечие ще влезете в риск да съберете приходи", каза Борисов.

Сега всички сте се огледали да приватизирате или фалирате ББР. Там са 10 000 потребители. Каквото искате правете. Аз съм длъжен заради всички българи, които са гласували за нас и то двойно повече от Христо Иванов, от БСП и от Мая Манолова. Не съм очаквал, че такъв страх могат да насадят у хората, затова обикалям градовете и селата. Токът поскъпна, горивата - поскъпнаха. Сега не се усеща, но това ще завърти инфлацията. Когато хората се усетят излъгани, тези няма да ги има. Така че - по-бързо правете правителство, за да си поемете отговорността. Единственият човек, от когото зависи нещо в момента, се казва Слави Трифонов. Той не участва на преговори, не поема никаква отговорност. Оставя Тошко и компания да си бърборят с политически лидери. Например Корнелия Нинова не я щат в БСП, но тя щяла да прави с 34 депутати правителство. Щели да правят плаващи мнозинства. Как ще ги направите, като едните ще искат пенсии, други строителство, а трети - да приберат банката. Тогава знаете ли какво ще стане - едната партия ще вика: "Аз не гласувах за това. Мен не ме закачайте", а другата - "Аз затова не съм гласувала. Ей тия там" и така, докато източат държавата както направи тройната коалиция, двойната при "Орешарски". Моделът Борисов означаваше модерна инфраструктура, строителство навсякъде, високи доходи, най-ниска безработица, отличници в ЕС по най-нисък дълг и най-нисък дефицит и както виждате за 2 месеца нито финансовия, нито икономическия, нито който и да било министър е направил нещо, освен чегъртане. А в тази антиваксърска криза Радев ще ходи на концерт в Залцбург", заяви Борисов.

"Сега наглеят, защото искат да излезе, че са спечелили изборите. Само, че не са. С 0,5 процента при този натиск. Един процент от чужбина го броиха два дена и половина, за да изкарат Трифонов първи", добави лидерът на ГЕРБ.