Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Христо Стоичков
Христо Стоичков

Христо Стоичков се прибира за вековния юбилей на “Хеброс” (Харманли) на 21 ангуст. Той е обещал да доведе в града и част от отбора, станал четвърти в света на първенството в САЩ през 1994 г.

Поканени са и други легенди на отбора, където Камата блесна, след като бе изгонен от “Марица” и неодобрен от “Ботев” в Пловдив.

Под ръководството на Сава Савов, който го прибира в Харманли заради приятелството си с кума му Атанас Узунов, той влиза в сборния отбор на Югоизточната “В” група и там е забелязан от “Дунав” (Русе) и ЦСКА. Аспарух Никодимов го прибира в Русе, но след настоятелна покана от “червените” тръгва към София, за да стигне до “Златната топка”.

Харманли е един от най-футболните градове в България. Там е роден легендарният играч на ЦСКА Димитър Марашлиев-Марата, халфът Никола Велков, един от “червените”, които победиха “Ливърпул”, и дал паса на Стойчо Младенов за първия гол в София, както и Димитър Димитров-Стоножката, бивш нападател на ЦСКА и след това дълги години видеооператор на тима.

Сега обаче “Хеброс” е в окръжната група и към момента няма шансове за трета дивизия, където е изкарал по-голямата част от историята си.

Градският стадион е напълно обновен, но няма достатъчно желаещи да спортуват.

Стоичков ще се прибере и заради тъжен повод. Ден преди мача в Харманли става година, откакто почина баща му Стоичко, и ще има помен в Ясно поле.

В момента Стоичков отново е изключително зает с телевизионните си изяви. Той е коментатор на два големи турнира - Златната купа на КОНКАКАФ и олимпийския турнир в Токио, които се предават пряко от телевизията, в която работи. Той е основен анализатор на всички големи мачове по TUDN, най-голямата испаноезична телевизия на територията на САЩ и Мексико.

На всичко отгоре Мексико е един от фаворитите за спечелването на Златната купа и тръгна гръмовно на олимпиадата, като разпердушини с 4:1 Франция и вече всички се размечтаха за спечелването на медал от игрите. Мексиканците са доста опитен отбор и нямат отсъстващи играчи за разлика от останалите тимове.

След приключването на мачовете ще излезе в отпуск, за да може да се прибере в България със семейството си.

Стоичков е планирал и почивка на Черноморието, както и престой на вилата си в Етрополе.

Той е запален ловджия и със сигурност ще направи няколко излета с дружинката из Балкана.