Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

21-годишното момиче беше застреляно от мъжа си след скандал

Въпреки бебето и момиченцето на 2 г. кавгите им били всекидневие

Самоуби ли се Красимира Куковска или беше убита от мъжа си?

В продължение на близо две седмици съдбата на 21-годишното момиче и майка на две малки деца е обвита в пълна мистерия, а отговорът какво точно се е случило, се оказа по-труден от очакваното. На 11 септември пловдивското село Бегово беше шокирано от новината за смъртта на девойката, а в медиите беше обявено, че тя сама е сложила край на живота си с помощта на въздушна пушка в собствения си дом. Близки до Красимира още тогава побързаха да свидетелстват, че това няма как да е истина и най-вероятно друг човек стои зад убийството й. Те дори посочиха името на мъжа, с когото Куковска живеела от години. Обясниха, че отношенията между двойката били съпътствани от постоянни скандали, заплахи,

съмнения

за изневери

и ултиматуми

Пререканията били ежедневие, а жертвата често споделяла, че иска да се раздели окончателно с него.

Версията за самоубийството според познати на Красимира издишала още в началото, когато изтекла информацията, че тя го е извършила по възможно най-сложния начин - с пръста на крака си върху спусъка на пушката. Това обаче обяснил пред разследващи самият Любомир, когато го извикали на разпит. По-късно се оплел в показанията си, което насочило органите на реда към него. Накрая признал, че всъщност той е стрелял, но го направил, след като тя го предизвикала.

Разказал, че във фаталния ден между двамата избухнал луд скандал, по време на който Красимира казала, че слага точката и иска той да напусне къщата й. Тогава мъжът заплашил, че ще я убие, а тя взела неговата пушка, насочила я към гърдите си и го предизвикала да стреля. Петров натиснал спусъка, но после съжалил. Пред полицаите допълнил, че го направил, без да иска.

Дали момичето наистина само е провокирало Любомир, тепърва ще се изяснява. Това е поредното нещо в цялата история, с което близки на Куковска не са съгласни. Те са категорични, че

тя никога не би решила да остави двете си деца,

които са на 2 месеца и на 2 години, сирачета. Обичала ги прекалено много, за да им го причини. Дори пред най-доверените си казвала, че най-доброто както за нея, така и за тях е да останат без баща си, тъй като той всявал само смут и ги притеснявал. Красимира дори споделяла, че една от основните причини да се кара с Любомир били изневерите му. Неведнъж го хващала да си пише с други момичета и да си уговаря срещи с тях. Правела му забележки, но той не се трогвал особено.

Следвали отново пререкания и момичето често повдигало въпроса за раздялата, но той казвал, че това няма да стане. Самата тя опитвала да му обясни, че караниците им не влияят добре на малчуганите.

Всичко това тотално се отрича от приятелите на самия Любомир. Още в началото те заляха социалните мрежи с десетки коментари, в които обясняват колко прекрасен баща бил мъжът. Твърдят, че работел само за семейството си и не излизал често по купони, откакто се родили децата.

"От малки сме заедно с това момче и никога не е вдигал ръка на когото и да било, не се е карал с никого, камо ли да убие Красимира", разказва Стилян Димитров - познат на задържания за смъртта на момичето.

Никоя от нейните приятелки обаче не харесвала мъжа й. Предпочитали да се виждат с нея насаме. Някои от тях дори не изключват Любомир да е бил с Куковска заради нейното финансово състояние. Момичето

успяло да наследи много земи,

върху които имало различни насаждения. Двамата отговаряли за тях и се грижели за поддръжката им. Работата била трудна, но се справяли. Самият Любомир нямал никакви имоти в близост до Пловдив. Родом бил от село Бегово, но семейството му там не живеели богато. След запознанството си с Красимира той видимо разполагал с повече пари.

Една от версиите беше, че фаталният спор между двамата е станал именно заради наследството на момичето. Любомир поискал от нея да му прехвърли част от земите, така че той да има свои собствени. Тя обаче отказала и това го ядосало. Дали двамата изобщо са имали подобни разногласия, полицията не може да потвърди. Според мъжа такава тема изобщо не била обсъждана. Бил с Куковска, защото се влюбил в нея от пръв поглед и знаел, че тя ще бъде майка на децата му.

Откакто те се появила обаче, тръпката между двамата сякаш изчезнала и той опитвал да я търси на друго място. Забежките и честите битови скандали станали причина Красимира да стане много по-студена към мъжа си. В социалните мрежи тя дори

променила статуса си на "необвързана"

и спряла да качва снимки заедно с него. Последното, което написала за семейството, било от края на декември миналата година.

"Да имаш семейство, означава да си част от нещо много прекрасно - гласи статусът й, към който е прикачила и обща снимка. - Това е да обичаш и да бъдеш обичан до края на живота си. Независимо от всичко."

След това обаче започнала да пуска фотоси само с дъщерите си. С красиви техни снимки участвала и в различни конкурси. За рождените им дни пък не пропускала да напише послание. Едно от които било: "Дъщерята е чист кристал, ярък и бистър, многолик с безброй фасети. Тя улавя светлината от всяко красиво нещо и я превръща в дъга. Отразява красотата обратно към света. Прави всичко ново."

След смъртта на момичето десетки жалейки заваляха в социалните мрежи.

"Отиде си млада, неизживяла достатъчно от живота, но горда

майка на две прекрасни деца

- пише нейна позната на име Таня. - Беше ти много трудно, но успя да намериш сили и да продължиш. Стисна зъби и успя. Трябваше да се радваш на това, което постигна с много любов. Знам колко силно искаше тях двете да ги има, да ги възпиташ и да вървиш гордо до тях. Да се радваш на всеки един техен успех. Животът беше гаден и несправедлив спрямо теб. Отне ти двете най-важни неща (родителите й - бел. ред.), а сега животът отне и теб от нас. Познавах те и знам колко беше силна. Ние няма да те забравим, мила Краси. Грей толкова силно там, горе, колкото грееше с усмивката си тук. Знам и искрено се надявам да си с любимите си хора, спокойна и щастлива."

Животът на Красимира не се оказва никак лек. Въпреки крехката си възраст тя губи и двамата си родители. Преди години майка й умира в катастрофа. Баща й също е в колата, но оцелява. Малко по-късно обаче се разболява и само преди няколко месеца той също си отива от този свят. Дъщеря им трудно преживяла и двете загуби. Тъкмо когато се възстановила психически от случилото се с майка й, най-лошото сполетяло и баща й. Това бил втори пореден удар. Тя обаче имала причина все още да се усмихва. Това били двете дечица, които отглеждала с много любов. В родното й село всички си спомнят колко всеотдайна била младата майка. През цялото лято била постоянно с момиченцата и не спирала да ги извежда на разходки. Те били винаги спретнати и добре облечени. На всички правело впечатление, че по-голямото дете не спирало да се усмихва на хората. Бебенцето пък почти не плачело.

За непознатите Краси изглеждала щастлива. Излизайки от вкъщи, тя задължително слагала усмивка на лицето си, с която опитвала да прикрие проблемите у дома. Споделяла за тях единствено пред близките си приятелки. Никога обаче не казвала, че Любомир й е посягал. Обяснявала, че

по време на спорове я обиждал и заплашвал,

но не стигал до физическа агресия. Точно поради тази причина момичето не подавало жалби и в полицията. Близките й казват, че тя със сигурност не е била жертва на домашно насилие. Това, което я изморявало, били честите безсмислени разправии. За жалост, накрая те ескалирали и финалът за Куковска бил фатален.

Каква присъда ще получи Любомир, все още не е ясно. Интересна ще бъде и съдбата на децата им. Най-вероятно те ще останат при баба си и дядо си по бащина линия.