Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Сара Миттанк – майка на изчезналия Ларс  Кадър: btv
Сара Миттанк – майка на изчезналия Ларс Кадър: btv

Ларс изчезва преди почти 7 години по време на почивка на Златни пясъци

Повече от шест години без следа от Ларс Миттанк. Германският турист изчезна от страната ни през юли 2014 г. при странни обстоятелства, посочва btv.

По това време Ларс е 28-годишен и е на почивка в Златни пясъци. След конфликт, той е със спукано тъпанче. Според лекари пътуването със самолет е противопоказно, затова се налага приятелите, с които е тук, да се върнат в Германия без него.

Наема хотел на 7 юли. От там обаче си тръгва през нощта, по думите на свидетели - дезориентиран и уплашен. Отива край крайбрежната алея, където среща жена, която моли да бъде упътена до летището. Младият мъж тръгва с нея, а на летището търси второ лекарско мнение - за да попита може ли да лети със самолет. Преглежда го д-р Коста Костов.

„Видимо си беше притеснен. Защо - не мога да ви кажа. Докато беше в кабинета се появи човек с униформа и като го видя изпадна в дива паника“, спомня си лекарят.

Полетът е противопоказен и според лекарите на летището. Ларс излиза от кабинета, за да се обади на майка си. Оставя вещите си там. След малко побягва, а последното, което се вижда на охранителните камери е как прескача оградата. След това прекосява полето и стига до магистрала "Хемус", където следите му се губят. Детективи претърсват района на изчезването му с дрон. И установяват, че той се обитава от двама души без дом.

„Бездомниците споделиха с нас, че познават друг бездомник, който е извънредн откъснат от останалите, не говори с тях, избягва допир, извънредно затворен човек. И ние мислим, че има 50% шанс това да е Ларс“, смята частен детектив.

Някои предполагат, че бягството му се дължи на халюцинации, предизвикани от хапчета, предписани от лекаря му. Други - че е употребил коктейл от наркотици, които са предизвикали параноя.

През периода на изчезването му десетки хора твърдят, че са виждали Ларс около гората край летището.

През 2016 г. година майка му – Сара, се обърна с молба всеки, който е бил там, да си припомни дали има забравени детайли, които да помогнат в откриването на Ларс.

„В самото летище ми показаха още едно видео, в което той се вижда много замислен на паркинга, съвсем спокойно пресича и стига до един автобус, който е паркиран там. Минава зад автобуса и не се вижда вече, автобусът се връща назад и се вижда как той върви паралелно с него, след това, когато автобусът пак тръгва напред, той започва да бяга“, сподели пред btv Сара Миттанк – майка на изчезналия Ларс.

Майката е говорила и с приятелите му, те не са й разказали нищо по-различно или по-впечатляващо.

„Всяка сутрин със събуждането си започвам да мисля за него. Аз знам, че той е жив и му казвам, да е смел. Казвам му на ум: Прибирай се, сине“, казва още майката.