Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Преди 2 години избухва първият скандал помежду им - бизнесменът предупреждава, че ще пренасочи излъчването на Националната лотария в БНТ и БиТи Ви, след като не получава редакционна подкрепа на битката си срещу Валери Симеонов

Реклама срещу видим журналистически отпор на готвените от Валери Симеонов промени в Закона за хазарта - това е причината през 2018 г. за сериозен сблъсък между Нова телевизия и Васил Божков.
Лидерът на патриотите иска спиране на рекламата на Националната лотария по всички медийни канали. Симеонов се изявява по всички телевизии, включително и по Нова. Разяснява пагубната роля от всекидневното облъчване на хората от екрана на тема лотария.
За първи път се появяват цифри от внушителния рекламен договор между Нова тв и Националната лотария - 20 милиона лева всяка година. Васил Божков е силно разочарован, че медията не подкрепя своя най -крупен рекламодател в битката срещу готвените промени. По това време Дидие Щосел, главен изпълнителен директор на Нова, е в усилени разговори с милиардера Петер Келнер за продажба. Французинът е главно действащо лице в тази сделка - той притежава 5%. от тази най-голяма медийна група , а целият останал пакет е все още в шведски ръце.
Според осведомени по това време и Васил Божков е реален кандидат да закупи Нова тв, но се оказва, че Дидие Щосел, който сега живее в Солун , е всъщност опитен самостоятелен играч. По-късно Комисията за конкуренция стопира милиардера Келнер за Нова тв. До месеци той ще влезе като собственик в БиТиВи.
Виж какво написа 24 часа през май