Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Домусчиев отговаря на Божков: Той е давал много повече в Нова преди аз да я купя

Винаги в бизнеса си съм спазвал законите и необходимата етика в отношенията. Това е видно и в паметната записка. Факт е, че много години преди покупката от мен на Нова, Божков е плащал за реклама и ПР в телевизията значително по-големи суми (първият договор е от 16.07.2012г). Неговият бизнес без реклама е невъзможен. Публичното предоставяне на записката е манипулация и стъпка, която издава бизнес нивото и интелекта на обвиняемия Божков, на което ниво не бих желал да сляза и затова спирам дотук!

По-нататък Домусчиев добавя и, че ще даде държавния тотализатор на Комисията за защита на конкуренцията. В негов договор с бТВ пишело, че тотото се задължава да не сключва договор с Нова тв. Информация за този договор бе изнесена по-рано днес от БЛИЦ. Според агенцията той е за 8 млн. лв. и в него има изрична клауза за ограничаване правото на тотализатора да преговаря и сключва договор с основния конкурент на BTV - "Нова броудкастинг груп" за 6 месеца.

Ето какво още пише Домусчиев:

Добавям само, че “Нова Броудкастинг груп” ще сезира Комисията за защита на конкуренцията за договора на “БТВ медия груп” с Български спортен тотализатор (БСТ ).

От предоставена публична информация става ясно, че в контракта е записана изрична клауза за ограничаване правото на тотализатора да преговаря и сключва договор с “Нова Броудкастинг груп”.

Твърдя, че подобни ограничения върху държавна компания (БСТ) от страна на частна (“БТВ медия груп ”) е недопустимо и скандално! Сега разчитам на компетентното мнение и реакция на отговорните институции в България.