Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Божков с нов компромат във фейсбук срещу Борисов и Горанов - натиснали го да даде 240 млн. лв. на Нова телевизия

В 8 ч. сутринта Васил Божков пусна нов компромат срещу Борисов и Горанов - натиснали го били да даде на "Нова бродкастинг груп" на Домусчиеви 240 млн. лв. Това било условие да просъществува бизнесът му. Документи за това твърдение Божков не предоставя. Пуска факсимиле от паметна записка, правена от него на ръка, подписана и от Кирил Домусчиев (по твърдение на Божков), от която се вижда, че двамата са се договорили за реклама за 20 млн. лв. за 10 години. Тя завършва с обещание за пълен съпорт в Държавната комисия по хазарта, но с условие да се спазват законите на Република България.

Ето какво написа Васил Божков, който е в Обединените арабски емирства и чака екстрадиция у нас заради 11-те обвинения, повдигнати му от прокуратурата. :

Това е паметна записка от среща в кабинета на г-н Кирил Домусчиев, проведена на 10.7.2019 г. Тя бе осъществена под натиска на г-н Борисов и Влади Горанов. Почеркът е мой, а подписите – на Кирил и мой. 

По-късно (01.08.2019 г.) част от поставените условия, за да съществува бизнесът ми, бяха оформени в непазарен договор между „Национална лотария“ АД, „Ню геймс“ АД и „Нова броудкастинг груп“ ЕООД за 240 000 000 лева с ДДС.

Дали е рекет, изнудване, корупция, търговия с влияние, злоупотреба със служебно положение – ще преценят компетентните институции. В България и Европа.

Паметна записка: 

1. 20 000 000 лв. (без ДДС) договор за реклама. Десетгодишен с три години предизвестие за прекратяване.

2. Ако НоваТВ загуби рекламодатели в хазарта ги компенсира с други подобни в размера на загубените договори в НоваТВ или в „Лудогорец“.

3. Пълен съпорт в ДКХ с цел урегулиране бизнеса и
спазване законите на РБ.

(К. Домусчиев – 10.07.19) (В. Божков – 10.07.19)