Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Тома Биков Кадър: БНТ
Тома Биков Кадър: БНТ

"Аз смятам, че господин Горанов е успешен финансов министър. Ако става въпрос за конкретните SMS-и на Васил Божков, аз вече няколко дни ги чета и не мога да разбера какъв е проблемът". Това коментира пред БНТ в "Денят започва с Георги Любенов" депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

Според него едва ли Горанов е направил някаква услуга на Божков.

"Смятам, че господин Божков се опитва да изгради някаква защитна теза, да предизвика някакви разколебавания в правителството. Това, което пуска до момента е едно нищо", заяви Тома Биков.

Депутатът заяви, че Божков доста дълго време е упражнявал власт, без да ходи на избори.

"За 30 години аз не знам какво произведе той за тази държава, освен търкане на билетчета и казина, и една фалирала пътна фирма. Самочувствието, с което говори за свобода и правова държава ми се струва малко в повече. Разбира се, той е в правото си да се защитава и би било по-добре да дойде и да се защити пред съда, а не да стои в Дубай и да се включва по телефона, когато иска той", каза Биков.

Сред предложените кризисни мерки е 9% ДДС за ресторантьори и хотелиери. Заедно с това се предлага и увеличаване на минималния осигурителен доход.

Това е в подкрепа на самите работници, но това със сигурност ще даде и повече приходи в НОИ, посочи Биков.

Според него непроменянето на данъците е по принцип правино виждане, но ние се намираме в кризисна ситуация.

Относно държавните бензиностанции Биков обясни, че това е още един инструмент за регулация на този пазар. Голямата цел е диверсификация на данъчните складове и да се даде възможност за пазарни отношения.