Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Георги Ганев КАДЪР: NOVA
Георги Ганев КАДЪР: NOVA

"Три процента дефицит е напълно допустим. Аналогиите със семейния бюджет - да харчиш колкото получаваш, не са съвсем правилни, по-скоро бих дал пример с инвестициите в бизнеса", каза пред Нова тв Георги Ганев, депутат от ПП-ДБ.

"Ако президентът наложи вето - прецедент е  президентът да се меси в бюджета, ще се съберем на извънредно заседание да го преодолеем, но ще се загуби време и ще се затрудни работата на общините", допълни той.

"6 млрд. и 200 млн. лв. е планираният дефицит, моля Румен Гечев от БСП да каже коже точно да бъде отрязано, за да има 0 процента дефицит. Дори колегите от ИПИ продложиха дефицит от 1,5% и откъде точно да се отреже, каза Ганев, коментирай алтернативния бюджет на Института за пазарна икономика.

Според него има редови служители, които получават повече от реководителите си, но и други, които са със съвсем ниско възнаграждение, и в преодоляването на тези диспропорции трябва да вървят реформите.

"Една от реформите, които няма да видите в бюджета, но е много важна, е, че за държавните поръчки за  подобряване на инфраструктрата, вече се появяват 7-8 кандидати - нещо, което досега го нямаше", каза икономистът. 

Основната причина наши работници да са по-производителни в чужбина е, че там сам много по-добре оборудвани с машини, смята той. Когато има по-голяма сигурност за изпълнението на договори, ще има и повече инвестиции, каза Ганев.  

Ако общините вдигнат данъчната оценка, но нямат капацитет да си съберат парите, много хора може да си търсят вратички, т.е. вместо да изпишат вежди, ще извадят очи, каза Ганев. Той акцентира върху това, че има огромна разлика между общините и припомни идеята си, че някои общини трябва да се обединят.