Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Антони Тренчев СНИМКА: Архив
Антони Тренчев СНИМКА: Архив

Софийският градски съд е отменил европейските заповеди за арест на двама от обвиняемите по делото "Нексо" - Антони Тренчев и Коста Кънчев.

От съда съобщават, че на 19 септември Софийската градска прокуратура е внесла досъдебно производство с постъпили по него жалби, с които се оспорват издадени европейски заповеди за арест (ЕЗА).

В мотивите на съда се посочва, че издадените европейски заповеди за арест са незаконосъобразни, защото не е извършено надлежно призоваване на обвиняемите, пише БНТ

От материалите се установява, че обвиняемите имат постоянни и известни адреси в Обединените арабски емирства, откъдето не са призовавани от разследващия орган.

Припомняме, че българската прокуратура обвини четирима души от компанията, сред които и двамата учредители Антони Тренчев и Коста Кънчев, че са участвали в организирана престъпна група за пране на пари, данъчни престъпления, компютърни измами и извършване на банкова дейност без лиценз.

През април прокуратурата изпрати заповед за задържането на Антони Тренчев и Коста Кънчев в Сърбия, които са обвиняеми по разследването срещу криптопирамидата Нексо.

Двамата са собственици и ключови обвиняеми по разследването на българската прокуратура срещу криптопирамидата NEXO. Когато те кацат  с полет от Дубай на летището в Белград при рутинната паспортна проверка, сръбските гранични полицаи ги спират.

Иван Гешев тогава съобщи, че двамата обвиняеми по разследването срещу NEXO са пристигнали в сръбската столица, вероятно, за да се срещнат с укриващия се там вече девет години подсъдим за фалита на КТБ Цветан Василев. Предполага се, че Тренчев, Кънчев и Василев обмислят наемането на американски лобисти, чрез които да се опитат да прекратят наказателните дела срещу себе си в България.