Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Иво Сиромахов
Иво Сиромахов

Приятели, много съм възмутен!

Снощи ми се случи нещо ужасно!

Сядам в един много приятен фюжън-ресторант в Попинци. При шеф Кабасулиев. Той е специализирал при Джейми Оливър и Джейми Оливър му казал: нема на кво да те науча, бате. Ти си по-голем от мен.

И шеф Кабасулиев се връща в България и отваря елитен гурме-ресторант в Попинци с три звезди "Мишлен". Масите се резервират три месеца по-рано, но аз, когато и да отида, ме настанява, щото навремето уредих една негова братовчедка да я приемат задочно "Приложна астрология" в УНСС.

Както и да е, не се хваля, но сме доста близки. Досега не съм имал оплаквания от храната.

Но тоя път беше истинска катастрофа. Да речеш, че съм си поръчал нещо кой знае колко специално - не съм. Взех си, каквото винаги - салата от бейби змиорки, мариновани в китова мас и гватемалско балсамико. Още тогава усетих, че нещо не е наред. Абе, жилави едни такива, сякаш са замразявани в турски фризер.

Не казах нищо и минах на предястието - джолан от лемури с кедрови ядки и сос от флорентински тиквички. Безвкусно едно такова, сякаш ям престаряла бурата.

Пак не казах нищо и минах на основното - японско кобе, уел дан, с кокосов чипс и чилийско авокадо. Е тоя път вече побеснях! Кобето ме лъхна на провансалски гъши дроб, моля ти се!

Извиках шеф Кабасулиев и му викам: ти подиграваш ли ми се бе, дришльо? Искаш ли сега това да ти го изсипя в гърба? А той примигва като мадагаскарска невестулка и ми вика: недей така, бате Иво, ще ти сервирам друго.

Ма аз бях толко побеснял, че му викам: нищо не искам. Станах и си тръгнах гладен. Принуден бях да отида да вечерям в гурмето на разклона за Харманли, хем там вече ми е писнало от техните австралийски биволски стекове с италиански хрян.

Така че много внимавайте къде вечеряте!

*От фейсбук