Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Къро бе убит миналата седмица.
Къро бе убит миналата седмица.
  • Свидетелят Ивайло Серафимов разкри пред съда на 29 април м.г. как убитият в РЮА Каменов дава поръчката на шефа на охраната си, който управлява боксов клуб заедно с разстреляния гард Деан Генов
  • Разпознава на запис Бисер Митрев по патешката походка и разказва как Валентин Давидов тренирал близнаците Никола и Георги

Слави Ангелов беше пребит по поръчка на Красимир Каменов-Къро и лично присъствах, когато той даде парите на посредника, който трябваше да намери извършителите.

Това заявява свидетелят Ивайло Серафимов по делото за побоя над главния редактор на “168 часа” и списание “Космос”. Ангелов беше нападнат пред дома си на 17 март 2020 г. от трима маскирани. Днес подсъдими са близнаците Георги и Никола Асенови и Бисер Митрев. И тримата са боксьори, тренирали в залата на Валентин Давидов - човека, който според Серафимов е взел парите от Къро, за да възложи поръчката на братята и техния приятел.

Същият Валентин Давидов е в управителния съвет на боксов клуб “Фаст” заедно с Деан Генов - бодигарда, който беше разстрелян в Кейптаун заедно с Къро, съпругата му Гергана и бавачката на децата им. Клубът е регистриран на адреса на зеленчуковата борса “Къра” в район “Слатина”, която официално е на Каменов.

Ивайло Серафимов е работил за Къро и по думите му е събирал парите от обектите му. Контролирал паркингите, борсата, както и нелегалното производство на цигари. Твърди, че е контактувал постоянно с него до есента на 2020 г., когато е разпитан по разследването за побоя над Слави Ангелов, както и по делата срещу Васил Божков и много други, ръководени тогава от Специализираната прокуратура. Серафимов потвърди показанията си в полицията и пред съда под клетва на 29 април 2022 г., като добави и нови детайли от това, на което е станал свидетел.

“Едната причина за поръчката беше една карикатура относно Каменов, в която се казваше “... прати Къро да ги омаа...”. Това беше публикувано във вестника и Къро беше побеснял. Това беше януари или февруари, точно когато започна пандемията”, разказа Серафимов пред съда. 

Слави Ангелов отива на едно от заседанията по делото.
Слави Ангелов отива на едно от заседанията по делото.

Всъщност карикатурата е по темата с публикуваните тогава от прокуратурата записи на разговори на Васил Божков с братята Боян и Цветомир Найденови при раздялата на общия им бизнес с хазарта. В тях се чува как Божков им казва, че са живели под похлупак и че Къро му е предложил да ги “омаа”. Още тогава стана ясно, че Красимир Каменов и Васил Божков са близки.

“Това знам, това чух от Къро и ако той ме е излъгал, значи аз ви лъжа в момента. Васил Божков му се обади по телефона. Бяхме в офиса му в къщата на ул. “Секвоя” №35 в кв. “Бояна”, на втория етаж - аз, Къро и Валентин Давидов. Телефонът ми е с постоянни локации и може да бъде извадено от службите къде съм бил, защото се отбелязва всяко място, на което съм ходил”, разказа Серафимов.

След това извади телефона си и с разрешение на съда направи справка в него за датите и местата, на които е бил. Показа и снимка на мерцедеса на Каменов, както и бус, който се ползва от охраната му. После разказа, че Вальо Давидов е нещо като отговорник за охраната на Къро, а в групичката бил и Любомир Иванов-Любо Полицая, който беше застрелян на 25 март 2022 г., месец преди Серафимов да се яви в съда като свидетел.

“Тогава Каменов говори с Васил Божков по телефона и му каза, че той ще се оправи със ситуацията. След това извика Вальо Давидов и говорихме специално - ставаше въпрос да пребият Слави Ангелов. По думите на Каменов човек на Божков донесе 50 хил. лв. и ги даде на Вальо Давидов. Това стана същия ден. Аз бях свидетел на получаването на тази сума пари. Той го пита кого ще прати и Давидов отговори: “Абе тия хора са проверени”. Те биха преди това зъболекаря на Каменов, който беше казал едно изречение на криво на Светла (бившата съпруга на Къро - бел. авт.), защото са закъснели с детето”, твърди Серафимов.

Д-р Георги Цалов е пребит в 21,30 ч на 20 февруари 2017 г. по същия начин като Слави Ангелов, съвсем близо до дома на журналиста.

Оставил колата си и тръгнал към входа, в който живее. Разминава се с две момчета с качулки. В момента, в който се изравнили, последвал жесток удар в главата му. Опрял се на стената. Последвал втори удар. Момчетата се редували да го удрят с боксове в главата в продължение на минута.

Тогава се появил друг младеж с качулка, който започнал да го удря по десния крак с бухалка или с тръба. Три пъти го ударил по десния крак, а след това веднъж по левия и го счупил. Тогава д-р Цалов паднал на земята.

По същия начин е пребит и Слави Ангелов 3 години по-късно. Според разследването и обвинителния акт изненадващо при разминаването, докато Ангелов тръгва към входа си, го удря един от близнаците и го поваля на земята, след това идва брат му, а накрая Бисер Митрев започва да го налага с метална тръба по краката. 

Никола и Георги Асенови през 2020 г., когато още бяха в ареста.
Никола и Георги Асенови през 2020 г., когато още бяха в ареста.

“Вальо Давидов каза, че близнаците ще свършат работа. Разбрах за кои близнаци става въпрос, защото той ми каза отвън. След това Вальо Давидов го виждах 2-3 пъти и след това замина преди Гергана Каменова за ЮАР - края на януари или началото на февруари. Давидов замина преди нея и след това през май замина и Каменов, след като ескалираха нещата тук, т.е. разбра се за побоя и за други неща. Разбра се за цялата му дейност, която е обект на други дела и други досъдебни производства”, разказва свидетелят, който се оттеглил от групировката на Къро, защото научил, че иска да го убие заради информацията, която има за него.

Според него Валентин Давидов се е обадил на биячите 2 дни преди нападението над Ангелов. Лично той му го казал. Казал, че е подготвил нещата с момчетата да свършат работа. След това и Красимир Каменов му казал, че работата е свършена.

“Звънна ми сутринта веднага след побоя. Тогава се качих до тях. Казах му, че ще има проблем, защото е известен журналист, а той ми каза: “Абе, колега, какво ще стане? Това е един драскач”. Това му бяха думите. Общо взето, е това по случая. Аз съм присъствал на поръчката, но не съм присъствал на побоя”, разказа още Серафимов.

Той посочи в залата подсъдимия Бисер Митрев. За него казва, че близнаците са го взели с тях и точно той е счупил крака на Слави Ангелов, докато е бил на земята. Знаел го от Къро.

Бисер Митрев също е обвинен за побоя.
Бисер Митрев също е обвинен за побоя.

Серафимов е давал показания по делото за побоя над Слави Ангелов първо като анонимен свидетел. След като обаче намира некролог на вратата си с неговата снимка и имена, е разпитан вече като явен свидетел. При разпитите в полицията му е показван запис от побоя на журналиста.

“Единият има специфично ходене, т.е. този, който прилича на Бисер по телосложение. Има специфична походка с такова по-странно патешко ходене. От това, което видях от записа за близнаците - единият е по-едър, а другият е по-слаб. Не ги различавам, а и не мога да кажа нищо, защото на записа това са хора с маски. На записа се вижда как едно високо момче си мери крачките, приближава се и удря Ангелов.

След това започват да го удрят и единият, който отговаря на телосложението на Бисер, започва да го удря с някакъв предмет по крака. Оприличавам лицето с предмета на Бисер, защото другите двама са по-високи и са по-слаби”, разказва Серафимов. Заради противоречия в показанията му пред съда бяха прочетени показанията му пред разследващите, които са две години и половина по-рано. Там Серафимов твърди, че познава Бисер Митрев. Събирал се с приятели в кафене в кв.“"Надежда”. Тренирал кикбокс. Познавал и близнаците Георги и Никола Асенови. “Виждал съм Вальо Давидов да ги тренира. Аз съм тренирал в същата зала и съм гледал техни тренировки. Двамата близнаци визуално са еднакви, като единият е малко-по-едър. Чувал съм от Вальо Давидов, че са добри състезатели. Виждал съм ги как тичат и как нанасят удари. Походката им е специфична. И двамата ходят, като кривят тялото си настрани - наляво и надясно. Бисер също има специфична походка. Той е по-едър, по-пухкав от близнаците. Има доста заболявания. При походката на Митрев има едно кривене, което е специфично за него”, разказва Ивайло Серафимов пред разследващия полицай на 26 откомври 2020 г., след като некрологът му вече е разлепен.

В тези показания той говори много повече, отколкото пред съда. Тогава твърди, че при поръчката за побоя над Слави Ангелов в къщата на Къро в “Бояна” са присъствали освен той, Каменов и Валентин Давидов, но и Михаил Иванов и Орлин Алексиев, който е бивш общински съветник в София и бизнесмен.

Деан Генов от боксовия клуб на Къро беше разстрелян в имението на шефа си.
Деан Генов от боксовия клуб на Къро беше разстрелян в имението на шефа си.

Михаил Иванов е известен като Мишо Булинса и е приближен на Васил Божков. Тогава Серафимов казва, че и Божков е поискал Слави Ангелов да бъде пребит. Според разказа на Серафимов пред разследващия полицай парите за поръчката били донесени в къщата на Къро от Михаил Иванов.

“На тази среща Михаил Иванов даде 500 хил. лв. на Красимир Каменов, за да бъде извършен побоят над Слави Ангелов, както и да бъдат подпомогнати протестите, да бъдат купени палатки за протестиращите, както и Филип Стоянов (управител във фирми на Къро, който стана свидетел срещу него през март по делото за търговия с влияние, бел. авт.) да раздава пари на хора от контингента и от агитките, за да правят проблеми на протестите. Аз присъствах през цялото време на тези разговори. Също така Михаил Иванов искаше да бъдат дискредитирани съдии и прокурори, които работят по делата на Васил Божков... След това посочва, че Валентин Давидов е бил пред къщата и Къро го е извикал да се качи. Казал му за Слави Ангелов и шефът на боксовия клуб му отговорил, че ще прати близнаците, но не ги споменал поименно.

“Виде ли какво правят момчетата”, казал Къро на Серафимов в деня след побоя. А Серафимов го предупредил, че ще има вой до небесата. Давидов пък му разказал, че Никола, Георги и Бисер били с опела на последния, който трябвало и да снима. След това разпознава тримата от запис, на който се вижда нападението над журналиста.

“Беше преди много време и затова има разминавания - заявява пред съда Ивайло Серафимов след прочитане на показанията му от досъдебното производство. Орлин Алексиев... не искам да ги коментирам тези хора. Да, беше там. Дойде с един черен шевролет. Орлин Алексиев беше в къщата на Каменов заедно с Михаил Иванов на въпросната дата, когато се проведе разговорът. На разговора с Божков бяхме само аз и Каменов. Алексиев и Иванов бяха в сутерена и не присъстваха на разговора с Божков. В тяхно присъствие бяха предадени парите”.

Делото за побоя над Слави Ангелов продължава в Софийския градски съд след закриването на специализираното правосъдие. По него подсъдими са само братята Асенови и Бисер Митрев. Валентин Давидов е разпитван като свидетел и отрича да е получавал пари.

“24 часа-168 истории” потърси Орлин Алексиев, но той не отговаряше на мобилните си телефони.

Врагът му Размиг Чакърян и бившият следовател Петьо Петров обявени за издирване

Мистериозна акция от четвъртък вечерта в столичен ресторант, свързван с Размиг Чакърян-Ами, завърши с обявяването му за издирване, както и на бившия следовател Петьо Петров, станал известен с разследването на Антикорупционния фонд “Осемте джуджета”. Чакърян е бивш служител на Къро, с когото от няколко години са в конфликт заради бизнес. Антимафиотите от ГДБОП и обвинители от Софийската районна прокуратура отишли в ресторанта на Ами около 23 часа в понеделник. Там проверили клиентите и си тръгнали. Наблизо е и домът на Петров. От неговото жилище, както и от това на Чакърян, са иззети вещи, които са приложени по разследването.

Има ясни данни за конфликт между покойния Красимир Каменов - Къро и въпросния господин с прякор Ами, но трябва да се изяснят редица обстоятелства, преди да се правят изводи, коментира вътрешният министър Иван Демерджиев. Поясни, че Петров също е присъствал в документите, предоставени от прокуратурата. Отказа обаче коментар за какво престъпление е била операцията.

Размиг Чакърян е бивш бодигард на Къро. Впоследствие се издига в йерархията. Смята се, че разривът в отношенията им настъпил преди няколко години, когато Ами потърсил за подкрепа Христофорос Аманатидис-Таки. Неофициално се знае, че мъжът от арменски произход е напуснал страната преди повече от месец. Чакърян е един от свидетелите, които са дали показания за разследването срещу Красимир Каменов, което прокуратурата оповести преди два месеца. Тогава бяха пуснати записи с неговия глас и приближените му у нас.

Името на Петьо Петров се свързва със скандала “Осемте джуджета”. Твърди се, че той поемал поръчки, които прокуратурата изпълнявала срещу подкупи. Петров бе и следователят, дал подкупа по делото Сантиров - Попов - Тенев. Тримата бяха оправдани, а съдиите коментираха в мотивите си, че процесът е емблематичен пример за провокация към корупция.