Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Окръжен съд – Монтана произнесе присъда от 1 година лишаване от свобода условно за подсъдимата Е. Й. В. , обвинена в кражба и използване на платежен документ – банкови карти, без съгласието на титуляра.

На 8 май 2020 г. в супермаркет „Жизел“ в Монтана Е. Й. В. /31 г./ отнела от А. Г. Т. портмоне с 350 лева и две дебитни карти, от които същия ден изтеглила с пет транзакции общо 2000 лева. След подаден от пострадалата сигнал полицията образувала досъдебно производство и установила, че извършител на престъпленията е Е. Й. В. Пред съда подсъдимата призна всички обстоятелства и факти в обвинителния акт и отказа да се събират други доказателства в съдебната фаза. Съдът одобри искането на подсъдимата и защитата й за съкратено съдебно следствие, при което според Наказателния кодекс, ако бъде постановена осъдителна присъда, съдът задължително намалява наказанието с 1/3.

Окръжен съд Монтана призна Е. Й. В. – с основно образование, безработна и осъждана, за виновна и като взе предвид многобройните смекчаващи вината й обстоятелства - направените признания, липсата на работа и приходи за издръжка на семейството й с 2 деца, възстановената по-голяма част от отнетата сума и изказаното разкаяние за престъпленията, я наказа за извършената кражба с пробация със задължителна регистрация по настоящ адрес и подписване пред пробационен служител за срок от 6 месеца и задължителни периодични срещи с пробационен работник за срок от 6 месеца. За престъплението „използване на платежен документ без съгласието на титуляра“ съдът наложи на Е. Й. В. наказание 1 година лишаване от свобода, отложени с 3 години изпитателен срок. Окръжен съд – Монтана наложи на подсъдимата Е. Й. В. едно общо наказание – най-тежкото от двете – 1 година лишаване от свобода, отложени с 3 години изпитателен срок.

Присъдата подлежи на жалба и протест в 15 дневен срок пред Апелативен съд – София.