Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Соломон Паси
Соломон Паси

Санкциите по закона "Магнитски" са ужасяващ шамар за страната ни. Да не се чудим тогава защо нашите деца напускат страната. Срам ги е да живеят в тази страна.

Така председателят на Атлантическия клуб и бивш външен министър Соломон Паси коментира решението на САЩ по закона "Магнитски" срещу 6-има българи, обвинени в корупция, и икономическите мерки срещу тя. Той повтори, че решенията срещу България са най-мащабното действие на закона досега.
Да сме благодарни обаче, че САЩ не санкционираха цялата държава, а само конкретни българи. Това е подарък за нас, само защото сме съюзници, каза Паси.
Той припомни, че преди да бъдат обявени санкциите, от посолството на САЩ в България няколко пъти предупредили, че проблемът с корупцията в България е сериозен и ще бъдат взети мерки за това.
Малко след обвинението срещу съдия Андон Миталов преди 2 г. посланикът на САЩ в България Херо Мустафа казала пред Атлантическия клуб: Ще се заемем с проблема с корупцията в България. Това е първата стъпка, но не е последната, хората трябва да са спокойни. Аз вярвам в тази прекрасна държава и в нейното бъдеще. Предупреждение за очаквани санкции дошли и от постоянния юридически съветник към Посолството на САЩ Джесика Ким.