Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

РСМ показа, че не е нищо друго освен втора буферна сръбска държава

И тъпата Евровизия показа, че тези хора, които живеят около Скопие, не просто са жертва на алчните политици и великите сили. Те искрено ни мразят и приемат себе си за сърби или най-малкото югославяни и затова всички есемеси и гласуването на журито от т. нар. Република Северна Македония бяха за Сърбия, а не за България. Даже за България бяха общо нула. Тоест нещо ни наказват и колкото и да се убеждаваме, че те са заблудени българи, от които пропагандата е направила нещо друго, очевидно не е така. И даже си мисля, че по-скоро Македония ще се присъедини към Сърбия преди албанците от РСМ да тръгнат към Велика Албания.

Да, цар Самуил и Георги Делчев са българи, но какво от това. Идеята за Република Македония е югославска. Ние безотговорно и необмислено първи признахме скопската държава преди 30 години и то беше ясно още тогава, че щом признаваме държава, ще трябва да признаем и език и да подаряваме история.

Факт е, че при разпада на Югославия единственото място, където нямаше кървави сблъсъци, бе именно Македония, което показа, че Белград не вижда нещо чуждо в скопската държава, а втора сръбска държава.

Вероятната мотивация на Белград не е била толкова България, колкото Албания. Идеята за втора сръбска държава, която да противостои на Албания, България и Гърция, е с цел запазването на хегемонията на Балканите на Титова Югославия, макар и без Тито.

Колкото по-рано ни уври главата, че това е така, толкова по-добре. Сега цяла Европа ни се чуди какво точно искаме и искат да ни вразумят, но ние не се даваме. Не казвам да се даваме на сърбите, но е важно да си отговорим какво точно искаме - да превърнем сърбите в българи или просто да имаме добросъседски отношения. Както и че милитаризацията на Белград не е нещо, което трябва да се подценява, а костите на Георги Делчев да не ги ровим повече.

Единствената гаранция за мир е разширяването на ЕС на Балканите. Много се говори за опасността от война откъм изток, откъм Черно море, но истинската опасност е откъм запад. Белград трупа оръжие, а както е казал Антон Павлович “Если вы в первом акте повесили на стену пистолет, то в последнем он должен выстрелить. Иначе — не вешайте его” (щом в първо действие на стената виси пушка, до края на трето трябва да гръмне. Иначе не я окачвайте). А ракетите на Белград не са точно пушка. Никой не трупа оръжие, ако няма намерение да го ползва. Миналата година Белград е сключил 163 сделки на стойност $ 620 млн. Имат дронове, купиха мистериозна китайска ракетна система с далекобойност 100 км, разположена на камиони, а София е на 75 км.

И понеже е 24 май - да си дойдем на думата за буквите. Те не трябва само да се възпяват, но и да се разбира познанието, което се изписва с тях. И то навреме. Потресаващо бе това, което се случи с ваксините. Образовани хора, висшисти даже се кумиха над въпроса дали да се ваксинират, като отговорът е еднозначен. Но това, което бе написано и казано за ваксините за коронавируса, бе неглижирано заради неясни слухове, а като се разбра житейски, че ваксините са наистина нещото, което предпазва, започна засилен интерес сред медицинското съсловие и учителите, на които бе даден приоритет, но те се ослушаха. Сега пада умуване над въпроса за Македония. А нещата са много прости - ако поканата за РСМ намали сръбската заплаха за България, няма какво да се мисли. Защото София се отнася към сръбските ракети тъй, както Южен Израел към ракетите на “Хамас”. Ще трябват 15 секунди да се неутрализират.

А Виктория Георгиева наистина беше доста по-добра от полуголите сръбски трътли.