Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ
ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ

Няма нищо по-принципно от това хората, които припознават патриотизма, родолюбието да се обединяват. На 30 април отправихме покана към всички патриотични формации в България. С тези, които се отзоваха, направихме коалиция.

Ние сме работили 7 години с ВМРО, ако не бяха взели решение да се явят самостоятелно на изборите на 4 април, щяхме да продължим да работим с тях. Поканихме и "Воля", и с тях работим вече 2 месеца

Ние даваме примери как личните отношения могат да бъдат преодолени с изолиране на лидерите", заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов в сутрешния блок на Нова тв.

"Който е влязъл в политиката, трябва да е готов, че върху него ще се изливат кофи с помия и кал. Аз съм готов за това. Не става въпрос въобще за влизане в управлението, а за тази отговорна позиция, че сме длъжни патриотичните сили в България да бъдат представени в парламента. Не е нормално над 300 000 човека да не бъдат представени, като изповядват тази кауза", обясни Симеонов,

Той коментира действията на служебния кабинет така: "Всички, което е в рамките и в служба на закона, го одобрявам. Не виждам нищо укорително да се извършват съответните проверки. Ако е имало подслушване, нека бъде разследвано. Като цяло, притеснителна е заявката на това правителство за мащабни реформи. То не е избрано за това, а за да подготви изборите. Би трябвало по-скоро там да се съсредоточат.

Не виждам защо трябваше да бъдат сменени всички министри, всички областни управители. По какъв начин един областен управител пречи или манипулира изборите?"

Симеонов определи като пресилено действие смяната на всички областни управители.

Той коментира и незаконното подслушване на политици, за което съобщи служебният вътрешен министър Бойко Рашков. "Интересно ми е дали вчера президентът Радев е разбрал, че службите ни не служат на България, а на отделни личности. Те бяха под негов контрол 5 години, чак сега ли разбра, че е така? Същото се отнася за хвърлената скандална информация в медиите за подслушване. Кога го разбраха - вчера ли?

Периодично излиза информация за незаконно подслушване. Имам познати в службите, които използват един такъв термин "да те качат на бобслея", което означава да те закачат незаконно и да те подслушват. Вероятно е така, вероятно има. Но интересното е в какъв момент се установяват тези нарушения, защо сега се изкарват и президентът е мълчал", каза Симеонов. И допълни: "Ако има нарушения на закона, всеки трябва да си ходи".

Разкритията в комисията по ревизия, оглавявана от Мая Манолова, Симеонов сравни със страница на жълт вестник. "Нека да се установяват какви са фактите. Не може един човек да се изтъпани пред цялата държава, поощряван от т. нар. комисия, да изкарва жълтини и на другия ден да се отрича от тях. Не мисля, че това подлежи на сериозен коментар."

Лидерът на НФСБ обясни, че е получавал обаждания от бизнесмени да му искат помощ, докато беше вицепремиер. "Имало е случаи, когато не са били издадени съответните разрешителни. Имаше случаи например при такива лобистки наредби - един цял бранш на хора, които доставяха храна за училищата и детските градини. Цялата тяхна дейност беше прехвърлена чрез промени в една наредба на двама-трима големи млекопроизводители. На мен ми костваше година и половина борба да върнем старите клаузи", обясни Симеонов.

Той даде и друг пример - за ощетяването на малките казани за дестилация. "Всички бяха ликвидирани с една промяна в закона. Също костваше повече от година да се върнат старите клаузи. Това беше борбата ни срещу картелите", заяви Симеонов.

"Затова се търси съдействие от управляващите. Те не са в някаква кула, откъснати от живота. Те затова управляват - да дадат условия и на хората, и на бизнеса, да работят нормално и законно. Трябва да се помага на всички, които имат законен бизнес в България. Няма нищо укорително в това. България дори изостава в това отношение. Мога да дам конкретни примери как президенти и посланици се бъркат и лобират за техните фирми в България", добави лидерът на НФСБ.

"Ако зависи от мен, ГЕРБ по-скоро няма да бъде наш партньор в едно следващо правителство, защото отнесохме негативите на "чекмеджетата".

Следващото управление на България ще е от широка коалиция", каза още Симеонов. Като невъзможен партньор на коалицията на патриотите той определи само ДПС.