Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Любен Дилов. Кадър БНТ
Любен Дилов. Кадър БНТ

Тошко Йорданов: Напуснахме, защото тръгна да се коалираш със СДС

Политиката разделила някогашните приятели Слави Трифонов и Любен Дилов, призна в предаването "Панорама" Дилов. Преди години те направиха заедно "Движение Гергьовден".

"Ние всъщност със Слави се разделихме заради политика. И защото след едно доста добро участие на "Гергьовден" в парламентарните избори, той изпита известна несигурност, че този процес не може да бъде управляван, и всъщност в един много добър тон решихме шоуто и политиката да се разделят. Даже имахме негласно споразумение, което спазихме за известен период - аз да не се занимавам с телевизия, естествено телевизионни проекти, а той да не се занимава с политика. Така че там нямам някаква тъга или лошо чувство, напротив - винаги съм го изтъквал - аз смятам, че Слави е почтен човек и намеренията му са добри. Не смятам, че е подходящ за това, с което се е захванал, но това е друга тема", коментира Дилов.

По-късно обаче в разгорещен спор в предаването зам.-председателя на "Има такъв народ" Тошко Йорданов му отвърна: Напуснахме "Гергьовден", защото тръгна да правиш коалиция със СДС, затова напуснахме. И Дългия никога не е бил там, там бяхме сценаристите, има и отворено писмо.