Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Борислав Зюмбюлев
Борислав Зюмбюлев

6 години съдебно дирене е подигравка с правосъдието

Йоан Матев е невинен, реши съдът. Не знаем дали това се дължи на добрата защита, осигурена от адвокат Ина Лулчева (защитавала ме е и мен и знам, че нейната кантора заедно с Даниела Доковска са истински юридически питбули - когато захапят някое слабо място в обвинението, не пускат), или на провал в събирането на доказателства (всички били косвени), но решението на съда е факт.

Аз съм в лек конфликт на интереси, защото майката на това момче ми е позната от студентските години. Но тъй или иначе след повече от 5 години близките на убитото момче Георги Игнатов нямат справедливост, а Йоан Матев прекара 5 години в затвора без присъда и сега напълно правилно ще претендира за обезщетение по Закона за отговорността на държавата и общините за вреди (ЗОДОВ).

И отново стигаме до въпроса за българския съд и справедливостта. Делата трябва да се решават бързо и по справедливост, както пише в закона. Защото близо 6 години съдебно дирене е подигравка с правосъдието. Дори грешна присъда, когато е навреме, гарантира повече справедливост.