Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

Окръжен съд – Русе даде ход на разпоредителното заседание по делото срещу П. И., произнесе се по всички въпроси, които се обсъждат в това заседание и по искане на подсъдимия и защитника му насрочи производството за разглеждане по реда на съкратеното съдебно следствие за 19 април от 10,30 часа.

Мъжът е предаден на съд за това, че на 04 април 2018 год. на път Русе-Силистра при км.12, при управление на моторно превозно средство „БМВ 320i“, е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост причинил смърт на едно лице и средна телесна повреда на друго. Според обвинителния акт, подсъдимият предприел неправилно изпреварване след разклона за град Мартен в посока град Сливо поле и със скорост от 104 км/ч се ударил челно в идващия отсреща лек автомобил.

При сблъсъка, другият водач (на 24 години) е починал на място, а возещата се до него жена получила кръвоизлив, счупване на кръстната кост, както и на лява бедрена кост. Самият подсъдим също пострадал тежко - многофрагментни счупвания и на двата крака, като част от десния е бил ампутиран, а при лечението на левия са възникнали усложнения, довели до множество хоспитализации и хирургични интервенции.