Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Капка Тодоровсон, крипо Берлин, докладва за скандинавските сериали. Значи, прави ми впечатление, че скандинавските полиции имат много плоска йерархия. Обикновено някой изрод, ощетен морално и психически от 4-месечните нощи и заскрежените лета, убива цяло село, примерно, като един по един им нахлузва найлонова торба на главата и им пуска Вагнер. Та събира се крипо Малмьо на планьорка, нареждат снимките на жертвите на дъската и почват да разследват. От време на време влиза някой шеф и казва: "Открили са нов труп във фризера на милиардера Йосансон, Малте и Карлсон да поемат." И така за има-няма 10 серии хващат изрода.
Викам си, тва е абсурд в немска полиция да стане. Те затва и нямат такива яки крими сериали. На всеки труп шефът, зам.-шефът, шефът на отдел, шефът на смяна и портиерът първо ще трябва да пишат доклад, да го пращат в три копия на всички, после да обсъдят на планьорка, че има труп, след което да си препредадат казаното в имейли и писмени доклади в три екземпляра, да мине за подпис през всеки и тамън да почнат работа, детектив Майер излиза в отпуска.
А па в България е още по-невъзможно, щото още на второто изречение на тоя статус на майор Петров му е свършил бензина в служебния Опел и всички чакат следващия месец, че да го зареди.