Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

Крадец-рецидивист, обвиняем за нови два грабежа, остава в ареста, съобщи Темида. Мярка „задържане под стража“ е постановил Окръжен съд – Русе по отношение на 37-годишния Е. С., обвинен в извършването на два грабежа в условията на опасен рецидив на 06 февруари 2021 г.

Съдът счита, че макар и в началната си фаза, на досъдебното производство са събрани достатъчно доказателства, които дават основание да се направи обосновано предположение, че Е. С. е осъществил деянията, за които му е повдигнато обвинение. За такова престъпление, в Наказателния кодекс е предвидено наказание лишаване от свобода от пет до петнадесет години.

От справката за съдимост е видно, че мъжът е осъждан 13 пъти основно за престъпления против собствеността, като последната му присъда е влязла в сила на 05 юни 2018 г. и с нея му е наложено наказание лишаване от свобода за срок от три години при строг режим отново за извършен грабеж.

Многократните му осъждания и високият размер на предвиденото в закона наказание за това престъпление обуславят високата обществена опасност на деянието и дееца. Това, според съда, сочи на реална опасност мъжът да се укрие или да извърши друго престъпление, ако не бъде задържан. Определението на Окръжен съд – Русе, с което е взета по отношение на Е. С. мярка за неотклонение „задържане под стража“ може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен срок.