Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

В болниците концентрацията на вируса е ужасяваща и след проведени редица симулации на суперкомпютър, потвърдени от реални експерименти, лекарите в Япония към скафандрите си имат специални съоръжения. Когато те са до леглата на болните, чрез шлангове за чист въздух в стените те получават кислород.

Когато вървят по коридора, който също е наситен с вируси, под шлемовете си имат нещо като противогаз с филтър от активен въглен. Той се сменя на всеки 8 до 12 часа.

В момента се въвеждат UV-C лампи с точно определени характеристики. Тъй като все още текат тестове доколко те са безопасни за очите и кожата, от Националния суперкомпютърен център предлагат иновативни решения, с които те да бъдат "облечени" в метални корпуси или посатвени в съществуващите вентилационни системи, за да стерлизират въздуха и да го смесват с чист въздух отвън. 

На най-бързия компютър в света Fugako бяха проведени симулации как точно населението да бъде предпазено. 
СНИМКИ: РОЙТЕРС
На най-бързия компютър в света Fugako бяха проведени симулации как точно населението да бъде предпазено. СНИМКИ: РОЙТЕРС

Неслучайно жертвите на коронавируса в Япония са 3850 при 126 млн. души население.

Вентилационни системи неотдавна бяха въведени и в болницата в Елхово, като с тях стерилизацията на въздуха е такава, че се постига унищожаване на бактерии, вируси, плесени и спори до 99,99%.

Дезинфекцията се осъществява чрез инсталирани в отделенията и коридорите специални устройства. Те са на базата на бактерицидните лампи, като въздушният поток циркулира във вътрешността на корпуса и се облъчва от ултравиолетови лампи. Вече стерилизираният въздух се отвежда обратно в околната среда.

Всички симулации със суперкомпютрите и изводите от тях могат да се видят тук.