Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

След като няколко часа бяха стабилизирани двете тежко ранени жени бяха качени на военния “Спартан” и откарани за лечение в “Пирогов”.
След като няколко часа бяха стабилизирани двете тежко ранени жени бяха качени на военния “Спартан” и откарани за лечение в “Пирогов”.

Шофьорът на тира Октавиан Бедиян от Молдова, предизвикал кърваво меле край ГКПП Лесово, при което загинаха трима души, тръгнали на пазар за Одрин, а други 10 бяха ранени, отива на съд, научи "24 часа" от свои източници.

Разследващите са действали изключително експедитивно и делото вече е  насрочено за 19 януари в Ямболския окръжен съд, коментираха от Апелативната прокуратура в Бургас. 

Тежката катастрофа стана в началото на октомври, на 7 километра от граничния контролно-пропускателен пункт с Турция, по пътя Елхово-Лесоно. Малко преди 6 ч сутринта  бус “Ивеко” със сливенска регистрация, който карал 18 пътници от Сливен, Ямбол и Карнобат на пазар в Одрин, се врязал в спрял на пътното платно тир с украинска регистрация, управляван от молдовец ..

При жестокия удар на място издъхват водачът на буса Делян Арсов, на 59 г., и още двама мъже на 53 и на 75 г. Пътниците са ранени, като две от жените са тежко пострадали и с опасност за живота, впоследствие транспортирани в София с военния самолет "Спартан".

Шофьорът на тира бе задържан и от тогава е в ареста. Проба с дрегер след катастрофата е отчела наличие на алкохол в кръвта му, но в незначително количество. Пробата на загиналия шофьор е отрицателна, съобщава за 24 часа окръжният прокурор на Ямбол Дойчин Дойчев.

Около спрелия на пътното платно тир  не е имало никакви обозначителни знаци. По първоначална информация камионът е изчаквал на километрична опашка за преминаване на границата. След разпит на свидетели и служители на ГКПП Лесово обаче става ясно, че към момента на катастрофата опашката вече се била изтеглила.

Възможно е тираджията да е задрямал зад волана и да не е усетил раздвижването пред него, допускат разследващи.

Произшествието е станало на прав участък, имало е добра видимост, но настилката е била мокра.