Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Алексей Навални е получил предписание от руския съд, в което му се нарежда да се завърне в любимата си родина.
В случай, че не изпълни предписанието, срокът на условната му присъда ще стане реален и ще трябва да я излежи. И, внимание, срокът на условната присъда изтича на 30 декември – след два дни!
Малко пояснения.
През 2014-та по скалъпен процес , известен като "делото Ив Роше" Навални получи условна присъда от 3.5 години.Писала съм на времето подробно за този процес – и за категоричното заявление на френската фирма, че не е понесла НИКАКВИ загуби от Навални, че няма никави претенции към него и въпреки това присъдата е налице.
Веднага след изтичане на срока по тази присъда, му скалъпиха нов процес известен като "Кировлес", за да не може да се кандидатира за президент, по който получи 4 години условно.
Сега , два дни преди изтичане на срока, го заплашват да се яви в страната, въпреки че Европейския съд по правата на човека го оправда и по двете присъди.
Ясно е, че още на 31 декември ще му сглобят ново дело и ще го затворят, а там в колонията при всички случаи някой ще го пребие, ще го отровят успешно или ще се отърват от него по един или друг начин.