Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

Неправоспособен водач, употребил наркотици, се опитал да избяга със снета от движение кола от полицейска проверка, но бил задържан от служителите на реда в Русе. На 13 декември около 10:50 часа на кръстовището на бул. „Цар Освободител“ с ул. „Шипка“, екип на Първо РУ предприел действия за спиране и извършване на проверка на лек автомобил "БМВ".

Като в холивудски екшън, водачът на автомобила не се е подчинил и с висока скорост продължил движението си по ул. „Шипка“ в посока кв. „Родина“. Преследван от служителите на МВР, автомобилът минал по ул. „Вега“, където при загуба на управление се завъртял и се блъснал в бетонна ограда. Въпреки това, шофьорът – беглец след това успял отново да потегли на заден ход и избягал по бул. „Христо Ботев“. Той преминал през кръстовището с бул. „Цар Освободител“, от там на следващото кръстовище с ул. „Шипка“, след което колата била изоставена на ул. „Пазарна“. От нея изскочили двама мъже, които хукнали да бягат, но след продължилото преследване от страна на полицаите, в района на ул. „Розова долина“ 22-годишният водач и спътникът му – на 28 г., били задържани.

При последвалите полицейски действия било изяснено, че водачът е русенец, който е неправоспособен, не притежава шофьорска книжка, а пробата му за употреба на наркотични вещества, извършена с техническо средство, дала положителен резултат за канабис, амфетамин и метамфетамин.

22-годишният нарушител отказал да даде кръвна проба в болницата. При направен личен обиск било установено, че той държи свитък с кристалообразно вещество, за което заявил, че е около 0.5 гр. метамфетамин. Веществото е предадено за анализ. Справка за управляваното от него БМВ пък изяснила, че колата е със снета служебно регистрация. По случая, срещу 22-годишния мъж, е образувано бързо производство за престъпление по чл.343б, ал.3 от НК. Документирането и изясняването на целия случай продължава.