Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СЛАВИ АНГЕЛОВ
СЛАВИ АНГЕЛОВ

Ето две малки новини от днес - от Гърция и от България, от които веднага разбираш, че преходът у нас наистина НИКОГА няма да свърши. НИКОГА няма да се променим, нито ще се "оправим". И най-добре, ако вече е късно за нас, по най-бързия начин да изпратим децата си в чужбина.

И нека да се връщат "у дома" по възможност само за празници. Ето и новините - в един и същи ден учителка в Гърция бе осъдена на 1 година затвор, защото преподавала в клас без маска, а у нас присъдата на 18-годишен, убил на тротоара с колата си две жени в Карнобат, бе намалена от 5 години затвор на 3 и половина години затвор - https://www.24chasa.bg/novini/article/9192055. Гръцката учителка сваляла маската в час, защото ушите й били възпалени. Дори предупредила директора, че ще го прави - https://www.24chasa.bg/novini/article/9193670. Родителите обаче научават и подават сигнал. В този момент в Гърция са в сила правителствени мерки срещу разпространението на коронавирус. Те трябва да се спазват от абсолютно всички. Без никакво значение дали вярваш или не, че има COVID. Такива са правилата в южната ни съседка. И така, колкото и шокиращо да звучи това, не коментирам дали е правилно и хуманно, но учителката отива в затвора. Защото има закон, той е за ВСИЧКИ и се спазва.

Намалената българска присъда - 3 и половина години затвор за убийство на две жени при катастрофа на тротоар с много превишена скорост - въобще не смятам да коментирам. Съдът погалил момчето, защото имало чисто съдебно минало. 3 години затвор ли струва животът на две жени? Преценете сами. Аз се чувствам вече изгубен в прехода и не мога да кажа. Но все повече си мисля, че България е наистина много скапано място за живеене и няма никаква светлина и оптимизъм на хоризонта.