Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Деница Гаджева беше гадже на Димитър Стоянов, но вече е любимка на пастрока му Сидеров.
Деница Гаджева беше гадже на Димитър Стоянов, но вече е любимка на пастрока му Сидеров.

 

ПОРЕДИЦА от удари очаква лидерът на "Атака" Волен Сидеров в месеците до изборите.
Това споделиха пред "168 часа" бивши представители на партията. Те са категорични, че от контакти с все още членове на формацията ставало ясно, че бъдещето пред "Атака" никак не било светло.

Като начало Сидеров щял да има сериозни проблеми с целостта на парламентарната си група, която и досега била разделена на три сфери на влияние и една група от "ничии депутати", разказват атакисти и допълват, че групата вървяла към тотално разпадане. По тази линия те добавят, че и цели местни структури на "Атака" през последния месец напускали партията и се присъединявали към нови движения.
Сред предстоящите в скоро време ядове на Сидеров бив-шите му сподвижници нареждат и тоталното разграничение на ГЕРБ и Бойко Борисов от лидера на "Атака". Не на последно място националистите споделят, че Сидеров го чакали и главоболия с прокуратурата, а причината за това щели да бъдат подписаните от кандидат-депутати на "Атака" договори за поръчителство по банков кредит,

за които "168 часа" писа още преди година и половина.

В момента най-големи главоболия на Сидеров създавали депутатите му, разказват запознати. Преди седмица парламентарната му група напуснаха трима от тях: Огнян Пейчев, Валентин Николов и Стоян Гумнеров. Очаквало се до началото на летния сезон групата да напуснат поне още двама депутати на "Атака", а от новия сезон тя да намалее почти наполовина, твърдят източници от партията. По думите им от самото начало в парламентарната група на "Атака" се били оформили три кръга: от хора на самия Сидеров, на съпругата му Капка и на архонта и евродепутат Слави Бинев.
"Още преди да се разцепи, парламентарната група беше разделена", разказват запознати.
По думите им в кръга на Волен Сидеров най-предани били Павел Шопов и Десислав Чуколов. В този списък източниците поставят и Явор Нотев. Като друго име, стоящо все по-близо до Сидеров, запознати спрягат и депутатката Деница Гаджева, бивша приятелка на доведения син на Сидеров - Димитър Стоянов.
"Първоначално Деничка, покрай Митко, беше по-скоро в кръга на Капка. Преди около половин година обаче стана фаворитка на Сидеров.

И преди се е случвало наши активисти

да пострадат на митинги, но само за Деничка Волен поиска оставката на вътрешния министър, който е дясната ръка на премиера Борисов", разказват в "Атака".
В партията вече шушукат и че видното място, което засуканата мома заела в най-близкото обкръжение на Сидеров, никак не се нравело на благоверната му съпруга Капка. Което допълнително вещаело черни облаци над главата на лидера на "Атака", прогнозират претендиращи за запознати със "ситуацията".
По думите им верни на Сидеров били и Огнян Тетимов, и Петър Хлебаров. Поне засега в кръга на Волен попадали и трима депутати, които нямали нищо общо с "Атака", но намерили място в кандидатдепутатските листи на партията благодарение на рамо от самия лидер и все още се чувствали длъжни да са му лоялни, разказват запознати и допълват, че това са бизнесмените Димитър Карбов и Николай Пехливанов, както и Любомир Владимиров. На ръба била депутатката Калинка, която в началото била "подпряна здраво" от Слави Бинев, но впоследствие се ориентирала към кръга на Сидеров, твърдят още източници от партията.

Атакистите слагат твърдо

в групата на Капка Сидерова двама депутати: Цвета Георгиева и Венци Лаков. Хората на Слави Бинев в момента били Огнян Стоичков и Борислав Стоянов, разказват атакистите. Допълват, че, преди да се раздели с парламентарната група на "Атака", към кръга на архонта се числял и Огнян Пейчев. Затова сега в партията подозират, че не е изключено следващият "бушон" също да е от този кръг. Още повече че в последно време упорито се говори, че самият Слави Бинев щял да напуска "Атака". За това в прав текст намекна разделилият се вече със Сидеров депутат Валентин Николов, обобщавайки, че най-близките хора на Волен вече го напускали.
Самият Бинев отрече. "Не е вярно това! Не знам откъде се появяват такива информации", коментира архонтът. "168 часа" установи, че на личния си блог Бинев е качил факсимилета от всички статии, в които напоследък е писано, че напуска "Атака". Факт е, че само преди два месеца напусналите парламентарната група на "Атака" Валентин Николов, Стоян Гумнеров и Огнян Пейчев също отричаха,

че ще се разделят със Сидеров.

Като евентуални нови "отцепници" в "Атака" спрягат Станислав Станилов и Стоян Иванов. Именно те и напусналият Стоян Гумнеров оформяли преди групата на "ничиите депутати", разказват запознати. "Станилов не смее да противоречи на Сидеров, така че по-скоро може да бъде сложен в неговия кръг. А Гумнеров беше "случайният депутат" - влезе в парламента, защото структурите в Ловеч и Плевен гласуваха на инат за него, тъй като централата спусна за водач на листата в Плевен Чуколов. Така че в напускането му няма нищо странно. Що се отнася до Стоян Иванов - него все още го свързват с шефа на СКАТ Валери Симеонов и го считат за евентуален троянски кон, обясняват от партията.

Банкгейт се разгаря отново с пълна сила 

"ЛИДЕРЪТ на "Атака" Волен Сидеров държи в зависимост депутатите си с договори за поръчителство в полза на офшорни компании на стойност 150 хил. евро."
Това заяви напусналият парламентарната група на "Атака" Валентин Николов в телевизионно участие. През пролетта на 2010 г. "168 часа" информира българската общественост за този скандал. Вестникът бе сезиран от общинския съветник в Бургас Валентин Касабов и от кандидат-депутата от "Атака" Петър Петров. Двамата обясниха, че в централата на "Атака", наред със стандартните формуляри за кандидат-депутати, им били сложени за подпис и банковите гаранции, без да бъдат уведомени какво точно подписват. По думите им подписването ставало в присъствието на Волен Сидеров и Димитър Стоянов, а документите били заверени от представителка на нотариус Теодора Вуцова. Кантората на Вуцова е на един етаж с тази на депутата от "Атака" Явор Нотев. Въпреки стряскащите признания разследването на "168 часа" бе информационно затъмнено. Прокуратурата започна някаква проверка, която приключи с извода, че нямало достатъчно доказателства за извършено от Сидеров престъпление. Нито един от Сидеровите депутати не потвърди, че е подписал такива банкови поръчителства. Днес напусналите парламентарната група на Сидеров народни избраници говорят открито по темата. Валентин Николов обясни, че той и останалите му колеги от две години настоявали Сидеров да унищожи документите, но това не се случило. Затова сега те вече подали сигнал в прокуратурата и в най-скоро време очаквали да бъдат извикани за показания. Пред "168 часа" част от тях споделиха, че са снимали с мобилен телефон документите и в скоро време ще ги направят обществено достояние.

И в предишния, и  в настоящия парламент групата на
И в предишния, и в настоящия парламент групата на