Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бившият домакин в КАТ Тодор Стайков
Бившият домакин в КАТ Тодор Стайков

Тодор Стайков се занимавал с частен бизнес, бил сътрудник на Гранична полиция

Погребаха го в Карнобат

Ден след него мъж и жена опитали да внесат в южната ни съседка 18 кг кокаин за 5 млн. лв.

Бившият домакин на КАТ- Бургас, Тодор Стайков се е обесил в турски арест, след като е бил задържан с 14 килограма дрога. В неделя сутринта 50-годишният мъж бе погребан в родния си град Карнобат. Местните хора бяха потресени от новината.

Тодор Стайков се ползвал с голямо уважение сред съгражданите си. Според тях той нямал роднински връзки с другия им известен съгражданин със същата фамилия - алкохолния бос Миньо Стайков. Бизнесменът е в ареста от 2 г. по обвинение за злоупотреби с еврофондовете и ръководене на група за незаконно разпространение на акцизни стоки.

Засега не е ясно какви наркотици е пренасял бившият домакин на КАТ, но според запознати ставало въпрос за марихуана.

Стайков е

работил допреди

5 години в

Пътна полиция

После започнал да развива частен бизнес, като отворил сервиз за диагностика на автомобили в Бургас и Карнобат. През последните години бил и сътрудник на Гранична полиция.

На 4 септември влязъл в Турция през ГКПП Малко Търново и на турска територия бил арестуван. Няколко часа след задържането му тамошните полицаи го открили с примка на шията в следствения арест.

Чрез колегите си в България турските власти се свързали с роднините му, за да приберат трупа.

Катафалка на местна погребална агенция докарала тялото от границата в родния Карнобат. Стайков е разведен, има голям син.

Ден по-късно пак на ГКПП Малко Търново на път за Турция двама българи - мъж на 51 г. и жена на 40, били арестувани в 6,30 ч, след като в автомобила им били открити 18 килограма кокаин. Това съобщи в неделя окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев. По цени на свободния пазар дрогата струвала повече от 5 млн. лв.

“Това количество предполага голяма обществена опасност за престъпната дейност”, заяви той.

Според него на този етап

нямало връзка

между двата

случая

Наблюдаващият прокурор Мануел Минев обясни още, че мъжът живее в Бургас, но е с адресна регистрация във Варна, а жената е бургазлийка. Той не разкри подробности заради воденото следствие.

Двамата били проверени на митницата по метода на риска. Колата им била отклонена в специалното хале за щателна инспекция.

В белия “Хюндай”, с който пътували,

Белият автомобил, в който била скрита дрогата
Белият автомобил, в който била скрита дрогата

митничарите

намерили

17 пакета

кокаин, скрити

в багажника

Багажникът, където е открита дрогата
Багажникът, където е открита дрогата

в отделението за резервната гума, уточни зам.-шефът на ТД “Южна морска митница" Васил Инджов.

На двамата ще бъдат повдигнати обвинения за съучастие в престъпление за притежание на кокаин и опит за контрабанда от България в Турция, което предвижда по-тежко наказание -

лишаване от

свобода от 15

до 20 г. и глоба

от 200 до

300 хил. лв.

Двамата са задържани за 72 ч като от съда ще бъде поискано удължаване на ареста им. Мъжът и жената били неосъждани.

След ареста на двамата били претърсени жилищата им, като в едното били открити вещи, които имали отношение по делото. Отделно полицаите се натъкнали и на 5000 швейцарски франка и 200 000 евро.