Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Калина Паскалева
Калина Паскалева

Чудех се дали да я разкажа тази история, но пък защо не.
Отивам днес на пикник в гората с приятелка. Срещаме възрастна жена - на 73, но във видимо добро състояние. Но по-късно сама разказа, че имала здравословни проблеми, отразило се и на паметта й. Поканихме да я седне при нас, да се почерпи с прясно изпечените ми банички, сирене и салата. Но знаете, възрастните хора обичат да говорят за политика и тя не остана по-назад. Живеела в Люлин, но ходила на протестите. Изнесе ми една плеяда как Бабикян и скулпторът са страхотни хора, водачи, една стотинка не били взели от онзи Божков, те искали да спасят народа. Аз я питам знае ли, че Арман има сайт за фалшиви новини, в който уронва престижа на хората - тя ми отговаря, че не пишел той статиите. И започва да ми обяснява, че Корнелия Нинова е много умна, юрист била, един лев не била откраднала и ако се върне на власт щяла да възобнови и ТКЗС-АТА, щото знаела ли съм аз едно време какво мляко е имало, а сега какво било. Излишно беше да й обяснявам, че баща ми е бил и агроном и знам какво е ТКЗС. Но бабата продължава - всички заводи разрушиха днешната власт. Нямаше смисъл да й разяснявам, че точно Корнелия и нейната партия даде заводите и предприятията на подсъдими с днешна дата олигарси и те не са спирали да точат ДДС, всеки ден излизат доказателства, друг е въпросът, че определени медии не драсват и ред по темата. Разбирате сами, че жената просто имаше за цел да ме убеди колко е хубав комунизмът. Следващата й тема беше ЕС - това било колонизация, която иска да ни открадне всичко, а американците сега ни били написали новата конституция и били махнали точката за социални помощи, защото искали да спрат пенсиите на пенсионерите.
Монологът й беше 30 минути, но аз се питам едно единствено нещо - на протестите Отровното трио си презентират фалшивите новини вече и по микрофон ли? Ако това е така - слушателите им са с много малък умствен капацитет. И не се извинявам за думите си, защото разсъжденията на тази жена не провокираха в мен никаква друга емоция освен съжаление. Дълбоко и искрено. И не заради ниската й пенсия, професията й нито изисква интелект, нито е от социално значение.
Тъй като бабата няколко пъти повтори, че е била шофьор в киноцентъра едно време и ходила на снимки със Стефан Данаилов за сериала “Октопод” и Катани после я взел при него на работа за кратко в Италия, е редно да го спомена и аз. Подчертавам каза Катани, не Микеле Плачидо.