Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ
ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ

Горанов е истински патриот на дело, защото той милее за бюджета на държавата и поведението му е абсолютно адекватно и в тази криза. Това каза лидерът на НФСБ Валери Симеонов пред Нова телевизия. Той коментира изречението на премиера Бойко Борисов, че "който не е съгласен, подава оставка", казано по повод разногласията с Горанов за намаляването на ДДС за ресторанти и хотели.

Не е добре за държавата на 3-ата година от управлението да бъде сменен успешен финансов министър, допълни Симеонов.

Не мисля, че други браншове имат основание да искат намаляване на ДДС, категоричен бе Симеонов. Всяка сериозно действие, което поставя под риск баланса на бюджета, трябва да бъде много сериозно обсъдено, коментира Симеонов. Държавата налива много средства, свързани с директно подаряване, допълни той.

Запитан кога ще влезе в сила решението за 9% ДДС в туризма и ресторантите, лидерът на НФСБ обяви: Премиерът прие тази мярка да влезе незабавно, да ги компенсираме сега, а не от 1 януари 2021 г., когато вече няма да ги има.

Този бранш бе буквално унищожен със силова мярка на държавата в името на спасяване здравето на хората. Тази мярка не е даване на пари, а насърчаване на бранша, коментира Симеонов. Според него можело да се окаже към края на годината, че ДДС ще се повиши.

По повод думите си, че ще видим Васил Божков с белезници, Симеонов допълни, че според него това ще стане още по време на това управление.