Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Хейт, хейт, хейт… Толкова много хора се мразят един друг в тези времена. На много не им издържат нервите, на мен също. Вчерашни приятели стават врагове, хората се самоизолират в собствената си лудост. Губят представа за голямата картина. Довчерашни приятели се обиждат най-грубо, насъбрали чернилка от последните месеци. Защо бе, хора?! Утре ще трябва да живеем заедно! Да черпим позитивна енергия един от друг! Нали искаме да променяме света към по-добро? Предлагам, ако ще се караме да сме по-добри в караниците. Да не се обиждаме, а да си говорим. Всички правим грешки.

Аз правя грешки често, но се опитвам да си ги признавам, опитвам се да не нападам хора ад хоминем във водене на дебат. Понякога не успявам и си го признавам. Нека да не губим фокус от голямата картина, а тя е че искаме България да е по-добро място за живеене. На моята стена допускам всякакви хора за дебат. Направила съм стената си да не е „елитарна“ -- т.е. да не е трибуна на самозабравили се културтрегери и политически пуристи, които се мислят за последна инстанция за истината. Изчистила съм я от самозабравили се „елитарни“ групита, които се мислят за „елит“, а всъщност са жалки лузъри и хейтъри, пържещи се в собствения си лузърски сос.

Опитвам се да обхвана средностатистическия българин и да имам диалог с него. Имаме какво да си кажем. Нека да не се лишаваме от това. Нека да търсим нещата, които ни сближават, а не тези, които ни разделят. Нека да не губим голямата картина, която е много повече от един смотан корона вирус!

*От фейсбук!