Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ХИТРОСТ: Наркотичното вещество е укривано в овчарник в района на кърджалийското село Женда.
ХИТРОСТ: Наркотичното вещество е укривано в овчарник в района на кърджалийското село Женда.

Шестимата притежатели на наркотичното вещество са задържани в Хасковско. Престъпната група, занимавала се с разпространение на 22 кг хероин, е разбита от хасковските криминалисти, съобщиха днес от агенция "Фокус".  Служителите на реда задържали престъпниците вчера докато продавали и съхранявали 3,2 кг хероин край Първомай, като сигнала за внесен през границата наркотик е получен преди около месец.

При последвалите действия от страна на полицията са намерени още 18,6 кг от същото наркотично вещество. Дрогата е укривана в сескостопанска постройка около Кърджали. Хероинът е майсторски замаскиран като е опакован с индигова хартия, напръскана със

силиконов спрей, възпрепятстващи оставянето на следи и откриването му с рентген.

Освен иззетите 22 кг хероин, в криминално проявените мъже са открити и иззети мобилни телефони, автомобили и законно притежаван пистолет “Глог”, принадлежащ на един от мъжете, използвани при пласирането на дрогата.

Към четирима от членовете на престъпната група са повдигнати обвинения и са им подготвени постановления за 72-часово задържане. Останалите двама мъже са с полицейска мярка “задържане”. Образувано е досъдебно производство.