Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Николай Бареков. Снимка Архив
Николай Бареков. Снимка Архив

Случайно се оказах с общи познати на починалото от коронавирус семейство от Благоевградско, община Разлог (майка и дъщеря с хронични проблеми, сред които и астма). Оказа се, че джипито ги е лекувало една седмица само по телефона и чак, когато очевидно са “дали фира”, хората са преместени в болница.

Питам аз КонтраЩаба на Бойко (Медицинския щаб на Оги Донев): Толкова ли няма инструкции към личните лекари, че хората с хронични сърдечни или белодробни проблеми са ОСОБЕНО застрашени от негативен развой на болестта.

Особено важно. Така наречените 15% средно тежки случай, когато се лекуват вкъщи, трябва да покажат подобрение след 3-4 ден (хрема, гърлобол и т.н). Ако работата се закучва след 4 ден от първия симптом - ясен сигнал за хората с белодробни проблеми.

В Благоевград си отиде млада жена на 51 години с астма, която очевидно се е влошавала през цялото време и ВЕРОЯТНО е лекувана с антибиотик и хинин с цели 3 ФАТАЛНИ дни закъснение. Сривът в българското здравеопазване ще взима още жертви и ще става все по-видим, Контращабе и Щабе!

Давам съвет като гражданин: Ако имате хроничен проблем със здравето и сте заразени с коронавирус и не се подобрите след 3-4 ден от първите симптоми, искайте лечение в болница с точните лекарства и апаратура! Бойко, дай хинин в аптеките за всички, бре, да не мрем по къщите!

От фейсбук