Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Диана Богданова
Диана Богданова

Една от първите бизнесдами на прехода Диана Богданова издъхна в Пловдив на 55 г. Тя е известна като "кралицата на ъндърграунда" заради приятелството й с убитите подземни босове Петър Петров -Патерицата, Николай Попов-Мартеницата и Стефан Техов. Заради нея и покойният вече италиански предприемач Лино Тонан пристига под тепетата и инвестира милиони. Впоследствие обаче прокуратурата го погна за укрити данъци и той избяга в родината си. През май м.г. почина.

Богданова се занимава с бизнес от края на 80-те години. Върти чейнджбюро, заложна къща, златарски магазин. Впоследствие става шеф на италианския холдинг на Лино Тонан. Занимава се с внос на дрехи и автомобили.

В последните години Богданова и дъщеря й Миглена Трайкова развиват мащабна благотворителна дейност, като помагат на много нуждаещи се с фондацията си. Двете подкрепиха и акцията за събиране на средства за онкоболния Мустафа, изоставен от родителите си в болница. През м.г. момченцето почина.

Самата Диана е заболяла от рак, който се е развил много бързо.

"Ти беше светица, а не обикновен човек, и отиде при светците", написа във фейсбук дъщеря й Миглена Трайкова. Погребението на Богданова е утре, в Пловдив, от 14 ч.