Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ивайло Цветков-Нойзи е последният, който беше нападнат от членове и симпатизанти на ДБ.
Ивайло Цветков-Нойзи е последният, който беше нападнат от членове и симпатизанти на ДБ.

След Ицо Хазарта и Радан Кънев Ивайло Цветков стана поредната жертва на масовия линч сред десните

“Реакцията на “Демократична България” е част от масовата инфантилизация, на която това обединение е жертва, особено в кресливото там ядро.” Този коментар направи пред “24 часа” Ивайло Цветков- Нойзи, който стана поредната жертва на публичен линч от страна на симпатизанти на коалицията.

Десните му посегнаха заради интервю по телевизията, в което каза, че Бойко Борисов е като Левиатан (библейско чудовище) в сравнение с някои активисти вдясно. Този коментар разгневи бившия съдия Методи Лалов, който стана столичен общински съветник. И той публикува враждебен пост във фейсбук срещу Ивайло Цветков, въпреки че Нойзи от години придава смисъл на това, което се нарича градска десница. Той бе и в политическия съвет на “Нова република” - коалицията на ДСБ за вота през 2017 г., след като партията на Христо Иванов тогава отказа да се яви заедно с традиционната десница.

“ДБ е дистимифицирано, т.е. обездушено априори нещо, което с тези лидери никога няма да стане сериозен политически фактор. Те не могат и няма да могат да се издигнат до нивото на своите избиратели, заради които сърцето ми кърви. Реакцията срещу Хазарта и Радан (който щял да “разпада” тази обречена “коалиция”, в която той е единственият актив), препотвърждава всичко. Ерго, тези лидери да се махат.” Така Нойзи коментира нападките срещу себе си.

“Демократична България” в последно време води вътрешен линч на своите хора. Първият попаднал под обстрела на фейсбук нападки беше Ицо Хазарта. Той беше обвинен, че е пял на предизборен концерт на ГЕРБ. “В “Ъпсурт” вече нямате човек!” Така се обърна рапърът към градската десница и обясни в коментар, че е подкрепял ДСБ и Реформаторския блок, без да иска нито стотинка, а сега го плюят. Друг пострадал от артистичния свят е Тео Ушев, който прие грамота от Йорданка Фандъкова за принос към културата, а десните го нападнаха, че е приел признанието от нея. “Вие сте истински меценат, не само управленец.” За тези думи към столичния кмет Найо Тицин също си навлече гнева на ДБ.

Дори висше партийно лице като Радан Кънев не се размина с упреци и хейт. Той попадна под ножа заради това, че гласува “въздържал се” в Европарламента за Истанбулската конвенция. Свързахме се с Кънев, но той не пожела да коментира въпроса с нападките, като отбеляза само, че симпатизантите на ДБ могат да говорят каквото си поискат.