Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ДНЕС: Чарлз Менсън е наричан "Великият учител" от последователи на църквата на Сатаната.
ДНЕС: Чарлз Менсън е наричан "Великият учител" от последователи на църквата на Сатаната.

 

 

Италианският бизнесмен и адвокат Джовани ди Стефано е на път да освободи от затвора един от най-известните престъпници на XX век - Чарлз Менсън. Юристът.обяви намерението си да бъде преразгледано делото на маниака, осъден през 1971 г. за организирането на серия от ритуални убийства. Идеята на италианеца не е неочаквана, като се има предвид опита му като защитник на злодеи и убийци, за което ди Стефано получи прозвището Адвокат на дявола. През дългата си кариера 55-годишният юрист е работил за интересите на Слободан Милошевич, Саддам Хюсеин,втория човек в Ирак Тарик Азис и Али Хасан ал- Маджид(братовчед на Хюсеин, известен като Химическия Али). Сега италианецът представлява интересите на движенията ETA и ХАМАС.
76-годишният американец Чарлз Менсън, който в момента излежава присъдата си за доживотен затвор в Калифорния, е последният засега клиент на адвоката на дявола. Хипарът Менсън е създател на комуната Семейство и е осъден за организирането на серия от ритуални убийства в края на 60-те години. Психарят взема назаем посланията си за расова война и апокалипсис от песните на Бийтълс. Менсън, който се стреми да предизвика суматоха в света, смята, че може да постигне това чрез чудовищни убийства на богати и преуспявящи бели американци. Убийствата трябва да се измълшват от черни, което да доведе до гонения на черните и масови безредици. През  1969 г. последователи на Чарлз Менсън убиват в Лос Анджелис седем души. Сред жертвите на "Семейството" е и бременната съпруга на режисьора Роман Полански - Шарън Тейт. На  входната врата на дома им Семейството изписва с кръвта на убитата Тейт - "Pig" ("Прасе"). Макар и Менсън да не участва лично в кърватите и особено gестоки убийства на движението му, съдът решава, че престъпленията са извършвани по негови указания. През 1971 г. Менсън заедно с шестима други членове на комуната е осъден на смърт, но през 1972 г. в Калифорния променят смъртната присъда с доживотен затвор.
В началото на тази година Менсън или някой, който представлява интересите му, намира италианския адвокат. Към Ди Стефано се обръща юрист от Сакраменто с молбата да се запознае с делото на известния престъпник. Посредникът предава на италианския топюрист телефонен номер, чрез който може да се свърже с прочутия затворник. Любопитно е, че през последните месеци охранната в затвора на два пъти е откривала мобилен терефон у Менсън, въпреки че това е забранено. Не е известно как джиесемът е попаднал в килията му, но някои смятат, че това е свързано с тайна подкрепа от неизвестен благодателел.
След като се запознава с материалите по делото Джовани ди Стефано стига до извода, че в процеса над лидера на Семейството са допуснати много нарушения. Италианецът е убеден, че няма преки доказателства за вина на Менсън в зловещите убийствата, макар че в началото на процеса обявилият се Исус не крие вината си и подробно разказва за постъпките си.
Според версията на Ди Стефано водачът на сектата не е подтиквал последователите си да убиват, а само да извършват лзловещи постъпкиы. Освен това юристът твърди, че в хода на процеса Менсън е бил лишен от правото си на ефективна съдебна защита и съдът му е наел служебен адвокат.
 На тези основания днес Джовани ди Стефано планира да освободи Чарлз Менсън от затвора. На 8 февруари италианският юрист заяви в ефир по CNN, че е изпратил от името на Менсън жалба до Интернационалната американска комисия по правата на човека.
 "Това е много ефективна институция, но малко от американските адвокати знаят товаы.Ц коментира ди Стефано.
 Италинецът ризнава, че смята извършените престъпления от последователите на Менсън за ужасяващи, но твърди, че нормите за човешки права трябва да се спазват и е приел поръчката в името на върховенството на закона.
 "В подобни дела Америка рядко спазва собствените си закони, да не говорим за международните - коментира адвокатът пред списание "Вайс". Вината на господин Менсън не е доказана и той трябва да бъде освободен. Готов съм да му помогна ".

Най-големият злодей на света

Чарлз Менсън не е просто хипи, полудяло от наркотици, нито сериен маниак. Той е музикант, основател на комуната ДСемействотоФ, който се увлича от сциентологията и на 33 години решава, че е призван да бъде Исус.
Преди да създаде Семейство прекарва половината от живота си зад решетките заради кражба на коли, сутеньорство, малки кражби, фалшифициране на документи", се казва в публикация на Сотсирх Сусии".
Психиатрите смятат, че търси обществото на лидерите на рок движението и когато амбициите му попадат в задънена улица честолюбието му се превръща в психическа травма, което го превръща в подбудител на масови убийства.
  След излизането си от затвора през 1967 г. Менсън тръгва към квартала Хейт Ембъри - "сърцето на развиващата се контракултура на града". Той е  представител на хипидвижението, който прави музика в духа на "Бийтълс" и се надява на музикална кариера. Прекарва по цял ден с китарата си на Телеграф Авеню и постепенно събира край себе си група възхитени поклонници. Така започва да се създава Семейството. Първо в сектата влиза Мери Брунер и скоро забременява. След това идват Ела Джо Бейли, Линета Фром и Патриция Кренвинкл. Чарлз прави секс по седем пъти на ден до полунощ с любовниците си. Скоро се замогва и си купува автобус, тъй като учениците му обикновено са от заможни семейства, и тръгва да пътува с китарата, куп девойки, марихуана и LSD, из Южна Каролина. През 1968 г. той се запознава с Денис Уилсън, солист на известната THE BEACH BOYS. Двамата стават приятели и живеят разгулно. Семейството се премества да живее у Уилсън, който по това време разказва:"Имам приятел, Чарли Менсън, който казва, че е Бог и Дявол. Харесва му, когато го наричат Чудотворец. Понякога Чудотворецът ме плаши". По късно по време на съдебния процес срещу Менсън Денис Уилсън симулира временна амнезия и отказва да стане свидетел. Той се бои от Менсън, тъй като веднъж се е  опитал да го убие.

Преломен момент - идеята за  Суматохата

През 1968 г. излиза на бял свят известният "Бял албум" на "Бийтълс". В новия албум на английските си кумири Чарлз Менсън чува ново, кодирано послание, предназначено специално за него. Тексът е от  "Honey Рie" / "Медна пита": "О, медна пита, ти ме караш да преплувам през Атлантическия океан там, където си родена " Менсън го свхваща като сигнал незабавно да се свърже с бийтълсите за получаване на по-нататъшни инструкции. Започва да ги бомбардира с писма, телеграми, дори да им звъни -безрезултатно, звездите  не обръщат внимание на полуделите си поклонници, а Чарлз им изглежда именно такъв. Менсън усеща Апокалипсиса и Суматохата в песните ни Бийтълс. В главата му се ражда концепцията за Суматохата, която той  си представя така - в началото черните започват тотален бунт. В конфликта бялата раса ще бъде изличена от лицето на земята, а черните ще установят своят ред на планетата. Понеже те няма да бъдат готови да се разпореждат със свободата си непременно ще се обърнат за помощ към Менсън. Той заедно с малко на брой свои предани ученици от Семейството ще оцелее в схватката, като се укрие в дълбока пещера, която води право към центъра на земята. Умствено изостаналите черни ще го обявят за Господар на човечеството. Менсън ще стане градоначалник на новата бяла раса Ц Семейството. Затова са му се нужни толкова много жени.
Музикантът започва да живее с идеята, че е Спасител, тоест Исус Христос. Неговото идване - това е дългоочакваното Второ пришествие. Чарлз Менсън успява да внуши на Семейството си, че е Христос, Спасител. А Семейството - неговите Апостоли. Християните смятат простосмъртните, които се отъждествяват с Исус, за сатанисти. Според тяхното разбиране новопоявилият се Исус е Антихрист. Менсън присвоява името на Исус и започва да чака някакъв знак свише, който да му подскаже следващите стъпки по Пътя.
Започва да поддържа връзки с Тери Мелчър, който твърде непредпазливо му обещава, че стане звезда. В един момент продуцентът започва да избягва срещите си с Чарлз Менсън, защото започва да чувства някаква опасност. Честолюбието на поклонника на Бийтълс е засегнато. Менсън започва да планира убийството на Мелчър в имението му номер 10050. Оказва се, че импресариото вече се е изнесъл от дома и там обитават режисьорът Роман Полански, известен с "Балът на Вампирите" и съпругата му Шарън Тейт. Тя е първата на жертва на сатанистите.

Първото убийство

На 8 август 1969 г. Чарлз Менсън ръкополага за Апостоли 12 от най-горещите си поклонници в сектата. Четирима избраници получават мисията да убият обитателите на имение 10050, за да сплашат Мелчър, който отказва за сключи договор за музикалните произведения на Менсън.  Полански не е у дома си в този момент. В имението са жена му, бременна в деветия месец,  бившото и гадже и семействоо Фриковски. Сатанистите нанасят 26 рани с нож и убиват бременната му съпруга. Мъжете са продупчени от куршуми, а жените са с прерязани гърла. За всеки случай труповете са нарязани с ножове. Войтек Фриковски пред смъртта си пита в паниката си една от убийците си коя е. Тя вече е чула от Апостола ключовата фраза и я повтаря: "Аз съм дявол и съм дошъл тук да свърша своето дело ". Стените са изписани с кръвта на жертвите. Върху тях има магически и богохулни формули. И думи на Учителя: "Моята сила е по силна от вашите армии". Схемата на убийството възпроизвежда един от филмите на Полански. Трагедията потриса света..
 На следващата нощ Семейството нанася още един удар Ц върху собствениците на вила в Бевърли Хилс. Жертвите са собственикът на вилата, Лено, бизнесмен, който държи най-големи супермаркет в Бевърли хилс, и съпругата му. На гърдите на Лено е изписано с кръв ДПрасеФ, а съпругата му е намушкана с вила. На стените пише с кръвта им "Death to pigs" - "Смърт на прасетата" и "Вдигнете се" , а на един от хладилниците си има думата ДСуматохаФ. Семейстовото е арестувано няколко дни след убийството. До ареста си Менсън подбужда още едно убийство Ц разстрелва с пистолет член на Семейството, отказал да изпълнява заповеди.

Съдебният процес:
Прасетата трябва да се убиват!

Съдебният процес срещу Чарлз Менсън се  превръща в шоу, на което Менсън е режисьор. Винсент Буглиози, обществен обвинител, иска смъртна присъда за ДИсусФ и съучастниците му. По време на цялото дело и обвиненията масовият убиец не изпада в отчаяние и. лицето му е озарено от лъчезарна усмивка. Той изнася пламенни речи и чете проповеди. , в които цитира избрани пасажи от Светото писание "Бойкотирам вашия свят, вие създадохоте чудовище.ФМенсън смята, че ДпрасетатаФ трябва да се убиват.
 След като отива в затвора, в САЩ се появяват негови последователи, които убиват като него. Малко след началото на  съдебния процес излиза албума на Менсън - "Life" - "Живот, с подзаглавие - "The Love and Terror Cult" (Любовта и култът на Терора.). Официално в досието му има 17 убийства, но той твърди, че е убил 197 души.. Менсън става култова личност и младите и начинаещи серийни убийци понякога му пишат за съвети, докато е зад решетките.
В едно интервю от затвора той казва:ФПовярвайте ми, ако сега започна да убивам, никого не бих оставил жив..
Днес последователи на Църквата на Сатаната го наричат "Великия учител".

Топюристът с общ бизнес с Аркан

През дългата си кариара 55-годишният Ди Стефано е работил за интересите на тополитици, военни и попзвезди, забъкани в секскандали или обвинени занезаконни операции. Много от клиентите му  го наричат свой приятел. Той има дружески връзки и делови отношения с лидера на сръбските паравоенни групи Желко Ражнятович-Аркан, обвинен за военни престъпления. Двамата заедно инвестират в сръбския футбол. Юрлистът е в много близки отношенияи със Саддам. Той казва за него: Саддам знаеше, че ще умре, но умря с достойнство, като отдаде живота си за страната си. Един от последните успехи на адвоката е делото на американския финансист Кенет Стар, създадел на финансова пирамида, чиито клиенти са основно холивудски звезди. "Благодарение на мен той получи не 442 години затвор, а от шест до осем", - хвали се адвокатът на дявола.
 На сайта си адвокатът се опитва да покаже чувствителната страна на душата си. Той акцентира върху музикалния си албум The Next Time, който е записал през 2009 г. В албума има както собствени песни на Джовани ди Стефано, така и кавър версии на известни естрадни мелодии.

Джовани ди Стефано
Джовани ди Стефано
СВИШЕ: Чарлз Менсън чува кодирано послание за себе си в песните на "Бийтълс".
СВИШЕ: Чарлз Менсън чува кодирано послание за себе си в песните на "Бийтълс".
Чарлз Менсън
Чарлз Менсън