Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

В броя си от 1 август вестник "168 часа" публикува публицистичното есе "Суперлиберализмът превръща САЩ и ЕС в империи на злото" с подзаглавие "Урсула фон дер Лайен отново ни натрапва Истанбулската конвенция, макар у нас тя да е противоконституционна". Заключителното изречение беше: "Надявам се, че Урсула няма изцяло да се трансформира в Урсус – много лош човек".

Надеждата ми обаче изцяло сублимира...

Преди да се фокусира върху конференцията за климата, започнала на 2 декември в Мадрид,

Европейският парламент издаде на 28 ноември

новия си диктат,

наречен "резолюция", която "призовава Съвета на ЕС незабавно да приключи процеса на ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие, известна като Истанбулската конвенция". Резолюцията призовава единадесетте държави-членки на ЕС: България, Хърватия, Чехия, Гърция, Унгария, Ирландия, Латвия, Литва, Люксембург, Словакия и Великобритания, които все още не са ратифицирали Истанбулската конвенция, да го направят без отлагане. За да се прекрати насилието над жените – човеколюбиво, ако не служи като фасада, прикриваща джендър идеологията и практика,

целящи да рушат традиционните семейни ценности мъж - жена - деца

Резолюцията е приета с 500 гласа "за", срещу 91 гласа "против" и 50 гласа "въздържал се". Двама български евродепутати са подкрепили резолюцията, тоест гласували са противоконституционно. Ангел Джамбазки, Андрей Слабаков, Асим Адемов, Александър Йорданов, Андрей Новаков, Иво Христов, Цветелина Пенкова и Петър Витанов са гласували против резолюцията, тоест конституционно. Останалите шестима български евродепутати са гласували безгръбначно – "въздържал се".

"И стана безпощадно ясно” (А. Блок) - кутията на Урсула* се отвори и

деморализацията

на Европа продължава

Затова напомням на Урсула фон дер Лайен, както и на някои български трансинтелектуалци и трансполитици думите на големия Никос Казандзакис: "Ех, нещастнико – извика тя, – ами че Бог не се намира в манастирите, намира се в къщите на хората!

Там, където има мъж

и жена, там е и Бог;

там, където има деца и грижи, и готвене, и кавги, и сдобрявания, там е и Бог", написани в романа му "Последното изкушение".

На българския премиер Бойко Борисов напомням да запита Урсула фон дер Лайен и 500-те евродепутати защо не уважават решението на Конституционния съд на Република България за противоконституционността на Истанбулската конвенция.

------------------------------------

* На 16 юли 2019 г. Урсула фон дер Лайен (Ursula von der Leyen) бе избрана за председател на Европейската комисия – изпълнителната власт на ЕС. Преди дни новата Еврокомисия беше одобрена в Страсбург. Урсула фон дер Лайен - лекарка и майка на седем деца, a fortiori трябва да уважава традиционната биосоциална същност и морал на човека. Тогава защо пропагандира своите суперфeминистки и джендърски разбирания и настоятелно изисква България, Хърватия, Чехия, Гърция, Унгария, Ирландия, Латвия, Литва, Люксембург, Словакия и Великобритания без отлагане да ратифицират Истанбулската конвенция?